19 iulie 2008

Fond alimentar de urgenta

Sau inaugurare tag "Crize".

Vad ca se repeta tot mai des expresia criza:


UE propune crearea unui fond alimentar de urgenţă


Uniunea Europeană a propus crearea unui fond de urgenţă de 1,6 miliarde de dolari pentru ajutorarea ţărilor sărace să facă faţă crizei alimentare mondiale.

Preşedintele Comisiei Europene a declarat că acest fond va fi creat, în principal, pentru ajutorarea statelor africane şi pentru stabilizarea pieţelor de produselor alimentare.

Banii pentru acest fond vor veni din bugetul subvenţiilor pentru agricultură al Uniunii, care nu a fost cheltuit din cauza creşterii preţurilor alimentelor.

"Impactul preţurilor mari ale alimentelor este resimţit mai ales în staele cele mai sărace ale lumii", a declarat astăzi Barroso.

Preşedintele Comisiei Europene consideră că dacă UE nu s-ar implica să ajute statele sărace, atingerea unuia dintre scopurile ONU - acela de a reduce la jumătate sărăcia la nivel mondial - ar fi pusă sub semnul întrebări şi acest lucru ar duce la exacerbarea tensiunilor dintre statele africane legate de resurse.

Johannes Laitenberger, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că fondul, în cazul în care va fi aprobat de guvernele statelor membre ale Uniunii şi de către Parlamentul European, ar asigura finanţare de urgenţă pentru agenţii ONU, ca World Food Programme şi Crucea Roşie Internaţională.

Fondurile ar putea fi folosite pentru creşterea proviziilor de îngrăşăminte şi seminţe pentru a creşte recoltele în următorii doi ani.

Comisia Europeană va sprijini financiar statele cele mai dependente de importurile de alimente şi care au fost cel mai tare afectate de creşterea preţurilor alimentelor.

Laitenberger a cerut guvernelor statelor UE şi membrilor Parlamentului European să facă în aşa fel încât fondul alimentar de urgenţă să fie aprobat până în noiembrie, astfel încât ajutoarele să ajungă la cele mai sărace state cât de curând posibil.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News

Nu prea pricep:

"dacă UE nu s-ar implica să ajute statele sărace, atingerea unuia dintre scopurile ONU - acela de a reduce la jumătate sărăcia la nivel mondial - ar fi pusă sub semnul întrebări şi acest lucru ar duce la exacerbarea tensiunilor dintre statele africane legate de resurse."


UE are treaba ei, ONU - treaba ei, NATO treaba ei (ca intr-un timp ONU urla ca NATO se baga peste felia lor).

Ce vor sa zica? Faptul ca ONU nu isi face treaba cum trebuie?

Alta faza.

Rezolvara deja toate statele din UE si ajunsara in Africa?

Mai mult de jumătate dintre unităţile de învăţământ din judeţ funcţionează de ani buni în afara legii.


Gata, astia sunt rezolvati sau nu prezinta importanta? Oamenii tot fonduri vor, pt ca nu au bani pentru instalatii sanitare care si sa nu se imbolnaveasca tinerii elevi.

Alt aspect:
"din cauza creşterii preţurilor alimentelor"

Pai UE nu e tocmai nou.
Nu ei sunt oamenii care fac legile europene menite sa hau-hau? Sau doar stiu sa faca legi si apoi... scapa cine poate?
In mod clar, dupa cum se afirma in stiri, nu pot opri cresterea preturilor la alimente.

In final, ce pot?

Niciun comentariu: