7 februarie 2008

Infochioscuri Timisoara

Ca de obicei, banatu-i fruncea

De vazut, cu prima ocazie cand ajung acolo.

Am primit stirea de la AMOS News:

Infochioşcuri pentru timişoreni şi turişti, la Timişoara

Trei infochioşcuri au fost date în funcţiune de către municipalitate la mall-ul din Timişoara, informează corespondentul AMOS News.

În prezent, sunt 12 infochioşcuri în oraş, la care se adaugă, de astăzi, şi cele trei de la Iulius Mall. Pe ecranele acestor aparate cetăţenii pot afla noutăţi legislative şi hotărâri de consiliu local, programul serviciilor din Primărie şi al audienţelor, documentele şi etapele ce trebuie parcurse în rezolvarea unei probleme, trimiterea de sugestii şi reclamaţii, harta oraşului şi altele.


Valoarea totală a investiţiei este de 92.000 lei. Alte două aparate vor mai fi amplasate în unul în Piaţa Libertăţii şi unul la grădina zoologică din oraş. Primăria Timişoara a fost prima instituţie din România care a introdus, în anul 2000, primul infochioşc, iar în anul 2001 avea prima reţea de infochioşcuri din ţară, primind numeroase premii în domeniu.


Neaparat trebe vazute ca bag sama sunt mai tari decat oamenii cu ideea despre accesul la educatie si informare, publicat pe underclick la Tehnologie la maxim.
Acolo apesi pe buton si iti povesteste ce vrei, probabil

Asa ca m-am bucurat sa aud ca Timisoara a facut ceva de genul asta din 2000, fie el si pentru administratia locala.




4 comentarii:

Flori Iuhas spunea...

"Tehnologia la maxim" nu este totusi la indemana oricui... Sa ne gandim la persoanele trecute de 50 de ani, de pilda... Pentru ele sunt absolut binevenite astfel de chioscuri, care functioneaza ca niste "centre de informare" pentru cetateni, dar... care e publicul tinta de fapt?!! Se vor uita aiurea, fara sa inteleaga mai nimic, intr-un aparat care nu le va spune mare lucru, decat ca PRIMARIA a facut ceva pentru ei. Il vor privi doar ca pe o curiozitate...Pe tinerii intre 18-25 nu ii intereseaza... ei sunt ceea ce vine dupa noi... au alte probleme specifice unei varste pe care noi am ratat-o...oameni care inca mai cred ca maine e "O ALTA ZI". Cei peste 25 de ani sunt preocupati de problemele existentiale "profunde": job - firma la care muncesc trebuie sa fie de top; cariera - cand voi ajunge ca si X, Y, Z..voi stapani lumea; imagine - eu intempestiv(a)ul va (voi) cuceri lumea business-ului... Cei peste 45 AR VREA sincer, dar nu e oare nitel cam tarziu!?

sorin frumuseanu spunea...

:) Nici curentul electric nu a interesat prea multi tineri la vremea lui. Dar doar pas cu pas s-a ajuns pana aici. Azi un proiect, maine alt model... si tot asa.
Deci initial a fost curentul electric...
Nu e esential sa intereseze prea multi tineri. Cineva va trebui sa culeaga capsuni in continuare, cu sau fara un ipod, iphone sau alta tehnologie infipta in urechi, care vor castiga bani din asta, bucurandu-se ca nu s-au inventat masinarii si pentru munca de jos.

Margutza spunea...

de ubde ai tu toate aceste informatii despre timisoara?????
te pomeni ca esti in orasul de pe Bega si eu nu stiu:D

sorin frumuseanu spunea...

as vrea eu.
mi-e dor de timisoara si atat. urmaresc ce apare pe net