19 iulie 2008

Fara autorizatie

Dolj: Învăţământ fără autorizaţie

Mai mult de jumătate dintre unităţile de învăţământ din judeţ funcţionează de ani buni în afara legii.

Dintr-un număr de 356 de grădiniţe cu program normal existente, numai 26 au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar din 35 de grădiniţe cu program prelungit, zece funcţionează fără autorizaţie sanitară. În plus, din 337 de şcoli generale, doar 53 au autorizaţie.

„Localurile grădiniţelor şi şcolilor care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare n-o pot obţine pentru că ori nu au apă curentă, ori au grupurile sanitare în curte, ori au alte probleme mult mai grave. Am invitat primarii localităţilor din judeţ să-şi facă necesarul de fonduri care trebuie investite în şcoli şi grădiniţe şi suntem în proces de centralizare“, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj, Dan Mogoş.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News

Hopa?
"funcţionează de ani buni"

Ca sa vezi cam care sunt prioritatile...
Hai sa adoptam un copac pt generatiile viitoare, hai sa oprim fumatul, hai sa facem sport... ca asa e civilizat si modern, dar pana atunci hai sa lasam copiii sa se inbolnaveasca in unitati de invatamant neautorizate

In plus, ce mai vedem pe la stiri?
Daca o firma particulara a calcat pe bec, i se retrage autorizatia. In unele cazuri, fara autorizatie, se merge pana la demolarea constructiei...

De curiozitate, primaria, biserica din localitatea respectiva are autorizatie de functionare? Oamenii care se simt bine construind biserici noi, se gandesc si la copiii respectivi?

Niciun comentariu: