19 iulie 2008

Lipsa bani pentru citostatice

Prahova: 42 de pacienţi de la Secţia de Oncologie de la Spitalul Municipal Ploieşti au fost trimişi acasă


Medicii de la Secţia de Oncologie de la Spitalul Municipal Ploieşti i-a externat până luni pe 42 dintre bolnavii de cancer pentru că – spun ei - nu mai au bani pentru citostatice, transmite corespondentul AMOS News.

Medicii spun că le fac pacienţilor tratament cu ser fiziologic şi vitamine, pentru că nu mai deţin citostatice în stoc. Deşi problemele nu sunt de ieri, de azi, de la începutul anului situaţia s-a agravat.

Directorul medical al Spitalului a declarat că pacientii au fost rugaţi să completeze seria de citostatice. Li s-au acordat retete gratuite, dar ei trebuie să le ia din farmaciile cu circuit deschis.

Totodată, Alexandru Gheorghe, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a declarat pentru AMOS News că vinovat pentru situaţia de la Spitalul Municipal este şeful Secţiei de Oncologie, care a dat o altă conotaţie problemei.

“Situaţia nu este chiar atât de gravă pe cât pare. De fapt, medicamentele pentru oncologie se eliberează de acum atât de farmacia din spital, cât şi de farmaciile cu circuit deschis. Medicii de acolo au vrut să-i obişnuiască pe pacienţi cu acest lucru. Trebuie precizat din start că starea bolnavilor externaţi este stabilă. Adică, externându-i, nu li s-a pus nicio clipă viaţa în pericol. Cei a căror stare de sănătate este precară, au rămas internaţi”.

Consumul mediu lunar al bolnavilor de la Secţia de Oncologie de la Spitalul Municipal Ploieşti este de aproape 740 de mii de lei.

În Prahova, sunt înregistraţi peste zece mii de bolnavi de cancer.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News

Alo, UE, oamenii aia fara citostatice crapa maine. Statele africane parca nu sunt membre UE.
Romania cica da...

Niciun comentariu: