21 februarie 2008

Tehnologia anti-satelit

O rachetă americană a doborât un satelit

Internaţional SUA a reuşit să distrugă un satelit spion dezafectat cu o rachetă lansată de pe o navă de război aflată în Hawaii, informează BBC.

Forţele SUA au avut numai o fereastră de 10 secunde pentru a lovi satelitul, care s-a defectat la scurt timp după lansarea sa, în Decembrie 2006.

Oficialii s-au temut că combustibilul satelitului, format în principal din hidrazină, poate face rău, dar nu este sigur deocamdată dacă rezervorul de combustibil a fost distrus.

China şi Rusia au criticat această actiune. Joi, China a cerut SUA mai multe informaţii despre această misiune. Rusia spune că operaţiunea a avut ca scop acoperirea unui test efectuat de SUA pentru tehnologia sa anti-satelit.

SUA a negat ca această operaţiune a fost de fapt un test al tehnologiei anti-satelit care ar fi fost un răspuns la testul anti-satelit făcut de China anul trecut.

Sursa: Amos News

Asta bag sama ca e continuare la "lupta pentru pace" a lui Ceausescu

Oficialii s-au temut că combustibilul satelitului, format în principal din hidrazină, poate face rău, dar nu este sigur deocamdată dacă rezervorul de combustibil a fost distrus. - uite cum altii arunca combutibilul in spatiu si romanii maresc preturile ca sa se alinieze cu ei

Niciun comentariu: