19 februarie 2008

Proiect naţional în domeniul turismului

Caraş Severin: Proiect naţional în domeniul turismului

Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Asociaţia Culturală GOODARTOFNOON din Bucureşti, Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin în parteneriat cu Primăriile Reşiţa, Caransebeş, Băile Herculane şi Oraviţa derulează în prezent proiectul naţional „Patrimoniul cultural - Descoperă-i valoarea”, transmite corespondentul Amos News.

Scopul proiectului îl reprezintă promovarea patrimoniului cultural – turistic al României prin instalarea unor panouri de informare, semnalizare şi direcţionare pentru cele mai importante monumente istorice şi culturale.

Până în prezent 9 astfel de panouri au fost deja instalate în Reşiţa, Caransebeş, Băile Herculane şi Oraviţa, costurile fiind suportate de către Asociaţia Culturală GOODARTOFNOON.

Un panou a fost montat la Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Reşiţa şi alte trei au fost amplasate în Caransebeş la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă, la catedrala „Sfântul Gheorghe” şi la sediul Primăriei municipiului Caransebeş.

Alte panouri se regăsesc în Băile Herculane în Piaţa Hercules şi la Vila Elisabeta iar în Oraviţa a fost vizat Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, Gara CFR Oraviţa Română şi Biserica Romano-catolică din localitate. In viitor se doreşte ca prin finanţare europeană şi prin fonduri provenite de la autorităţile publice locale să fie instalate alte 20 de panouri şi să se creeze trasee şi circuite cultural – turistice.

Niciun comentariu: