Mi-a placut omul asta, nu stiu de ce.
Auzisem initial stirea la tv, inainte de culcare.
De retinut ca a fost si in Romania cand m-am nascut eu, mai 1972. Probabil de aici am retinut.
De remarcat cat de eficient a fost presedintele Nicolae Ceausescu:
Ca tot faceam baza ca mama nu a putut sa mearga la inaugurarea Hidrocentralei Portile de Fier: Hidrocentrala a fost inaugurata tot in mai 1972, la 2-3 zile dupa nasterea mea.
De asta zic de presedintele Ceausescu. S-a descurcat destul de bine in luna aceea.
Despre Fidel Castro, stirea Amos News:
Preşedintele Cubei, Fidel Castro, a anunţat, marţi, că renunţă la şefia statului, conform ziarului oficial al instituţiei Presidenţiale, Ganma, citat de CNN.
Castro, în vârstă de 81 de ani, îi cedase temporar şefia Cubei, fratelui său mai mic, Raul Castor, în iunie 2006, în urma unei operaţii pe care a suferit-o. De atunci, Fidel Castro nu a mai apărut în public, dar a apărut în numeroase clipuri video şi poze.
Anunţul renunţării lui Fidel Castro a apărut în jurul orei 3 dimineaţa, pe site-ul yiarului prezidenţial.
Fidel Castro , pe numele său complet Fidel Alejandro Castro Ruz, s-a născut în 13 august 1926, este un revoluţionar cubanez ce l-a dat jos pe Fulgencio Batista şi care a transformat Cuba în primul stat comunist din emisfera de vest. A deţinut titlul de premier până în 1976, când a devenit preşedintele Consiliului Statului şi Consiliului Miniştrilor. Fidel Castro Ruz a fost prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez (PCC) de la formarea sa în 1965. Fratele său Raul este al doilea oficial din ţară şi mulţi cred că este desemnat succesorul lui Fidel Castro.
Castro şi-a consolidat controlul asupra ţării prin naţionalizarea industriei, exproprierea proprietăţii private, colectivizarea agriculturii şi impunerea de politici despre care el credea că vor folosi populaţiei. Mulţi cubanezi au fugit din ţară, majoritatea în Miami, Florida. Din cauza embargoului din partea SUA, Cuba a devenit apoi din ce în ce mai dependentă de Uniunea Sovietică şi alte ţări din blocul comunist, al căror ajutor economic (estimat la un sfert din produsul naţional brut al insulei) era vital pentru menţinerea condiţiilor de viaţă cubaneze. Dizolvarea URSS în 1991 a avut reprecusiuni negative asupra politicii economice.
Majoritatea suporterilor lui Castro citează embargoul american ca sursa majorităţii problemelor economice ale insulei.
Majoritatea energiei vine din petrolul din Venezuela, în parte în schimb pentru personal medical cubanez.
În ultimii ani, Castro a investit în biotehnologie pentru a susţine economia cubaneză şi pentru a găsi înlocuitori pentru importul de medicină străină.
Sursa Amos News, Mircea TĂNASE
2 comentarii:
:) ce zici de demisia lui????
Pasional. Pacat ca nu s-a retras mai repede. Dar daca il distra sa conduca o tara... De fapt... tigari bune avea, femei avea... ce sa faca la Timisoara? :)
Trimiteți un comentariu