17 februarie 2008

Greata de OTV

OTV, mai mult decat gretos.

Uneori ma mai uit la OTV pentru documentare privind preferintele publicului, pe care le aplic online, evident, impreuna cu diverse tools care dau referinte privind ce cauta potenialii clienti pe internet, ce vor sa vada, ce vor sa auda.
In final, ce vor sa cumpere. Ca timpul costa, totul e comert, cum asa frumos face OTV.
Din pura intamplare am deschis tv pe OTV si … m-am umplut de greata.
Emisiunea otv cioaca
Am prins faza in care ii dadeau pe post scrisoarea politistului care… nu am retinut catre cine, pareau sa fie care autoritati, ca banuiesc ca lor le cerea calculatorul inapoi si le dona chilotii tatalui.

Ca idee, pana acum nu aveam ceva special cu OTV. Audienta specifica, prosti dar multi sau multi dar prosti, in functie de interpretarea fiecaruia.
otv cioaca
Tanarul patron (nu i-am retinut numele) imi placuse de pe timpuri, cand a lovit in cine nu trebuia si i-au anulat licenta de transmisie, si-a revenit si iar e in afaceri. Toata stima, dar totul cu limita, pentru ca e departe de impartialitate.
Scrisoarea politistului spune clar simplu si frumos ca isi vrea calculatoarele inapoi si ca vrea sa fie lasat in pace sa-si faca meseria.
Bag sama ca oamenii de la OTV uita ca jobul omului munca de politie si ca plateste totusi un avocat.
Din pura intamplare am prins emisiunea in care ii ridicau calculatoarele sorei. Cred ca a trecut o luna de cand tot il investigheaza.
Intrebare fireasca: cat le trebuie autoritatilor sa verifice un calculator? Nu au specialisti sau acum angajeaza? Ca pana la urma trimis si cu trenul sau slepul la NSA si tot primeau un raspuns.
Ca sa nu mai zic ca inclusiv un kinder de 15-17 ani poate sa recupereze sau sa restaureze date.
Asta fiind calculatoarele sorei, din scrisoare rezulta ca al sau e retinut de si mai mult timp.
Faza cu chilotii tatalui chiar a fost simpatica. Ce analize se pot face la chilotii unui parinte?






Si fazele gretoase, pline de impartialitate.


1). Politistul cere sa fie lasat in pace pe strada, sa aiba viata de om obisnuit, fara sa-i fie analizat fiecare gest, fiecare pas.
La care un neaGigel din studioul OTV, ii spune pe post ca asta e bine, ca e imposibil sa nu-i placa sa fie vedeta ca domnia sa si SA VINA LA OTV pe post ca sa-i dea lectii.
Bag sama ca nea omul ori nu are de lucru duminica seara la ora 21, ori e platit sa lanseze subiecte tampite care sa genereze discutii.

Politistul insa… a facut o Academie si s-a pregatit pentru meseria de politist si din asta castiga bani.
ora emisiune
Vezi ora afisata pe ecran.


2). Acelasi neaGigel incearca sa explice gestul politistului, dpv psihologic. Analize si para analize, (evident gratuite, timp pierdut in care evident puteti trimite sms cu taxa).
Bai nea tataie: Il vazusi pe asta mai fraier? Gesturi interpretabile fac o gramada de oameni importanti de la politicieni pana la cine stie ce structuri de interes national.
Oameni care ne conduc, ne fac legi si ne apara.
Pe aia ti-e frica sa-i analizezi? De mersul lui Tariceanu s-a luat OTV vredata? Sau de rasul lui Traian Basescu? Cata putere e in mainile lor?



3). Tema emsiunii, faza cu pistolul, extrem de tendentios
Credeti ca Elodia a fost omorata cu pistolul?
cu pistol


Crede cineva ca a murit? Pe rand nene.
In realitate nu conteaza ce credeti, conteaza sa trimteti un sms cu suprataxa.

Ca na, e tv comercial si din asta traiesc. Adevarul... din adevar nu ies bani.
lucrare diploma cioaca - cu pistol




4). Alta faza dura, politistul a facut lucrarea de diploma despre pistoale.
Vezi foto de mai sus.
Aloooo, neaGigelu: vezi ca asta a fost probabil una din temele de curs. De obicei la politie se studiaza asta. Ce te faci cu politistii care au avut ca tema armele de distrugere in masa? Ii acuzi si pe aia de crima, de genocid? Poate vor face crime? Cand? Nu bagi un serial pe tema politistilor/militarilor care au tratat subiecte de genul asta?
Un vot pe sms cu plata daca toti militarii care au avut teme despre distrugrea in masa si terorism isi vor ucide sotul/sotia?
Daca "poate descopertiti" multi criminali ascunsi? Ce dracu, doar au facut lucrari de diploma, proba incontestabila :)
Mai o discutie OTV, mai un sms.... mai niste sume frumusele.
In realitate, e vorba de o simpla tema de curs, care din intamplare a ajuns la politistul respectiv.
Dar de unde cultura la OTV ca sa vada ca acelasi subiect a fost tratat si retratat de multi alti politisti.
Asa ca OTV-ule vezi ce faci cu aia care au studiat bombele


5). O respectabila doamna, care la fel, probabil ca nu avea ce sa faca acasa la ora 21, incepe o serie de povesti despre criminali, amintind periodic si numele politistului.
Ca ti se face greata pana la urma.
uite a
sa a facut crima
O poveste despre cei arestati nevinovati aducea mai putine sms-uri platite?
Se uita un psihopat la emisiune, il crede pe politist criminal si maine il pandeste pe strada. Ca doar nu ii pasa ca e doar ancheta si nu este nici un cadavru.


6). Faza jenanta cu distinsa doamna de mai sus:
Asta imi aminteste de un kinder care si-a facut un mic forum hostat la LX.ro unde a inceput sa discute despre fabricarea bombelor. Forumul a fost anulat, desi aceleasi informatii sunt la indemana copiilor pe google ;)
Pe ideea asta, ce face distinsa doamna:
La ora 21, pe un post TV nesemnalizat ca nerecomandat pentru minori, incepe sa povesteasca si sa dea detalii despre criminali si metodele de ucidere si transare a victimei.
Efectiv puteai sa inveti cum se omoara un om si cat timp iti ia sa-l transezi.
Ce nu face omul ca sa castige bani...
Forumul kinderului a fost sters, OTV pateste ceva? Sau poate face un copil un site cu lectii de crime invatate de pe OTV. Il lasa cineva?
Si faza de toata jena: In timp ce distinsa doamna dadea detalii despre crima facuta de o femeie, intervine neaGigel cu replica : „bine i-a facut!” ?
Aoleu maica, ce sa inteleaga un copil din asta? Asta nu e aprobare pe fata a crimei? Un copil putea sa vada doar faza asta.
Doar comercialul conteaza?

Un lucru nu se spune clar: oamenii stau pe post la OTV ca sa faca bani. Castiga bani dand cu presupusul si nimereaua.
Politistul a facut o ACADEMIE ca sa faca bani. In plus, avocatul costa, asta e meseria sa: sa apere oameni acuzati. Chiar nu ii pasa ce crede si ce zice 1 sau 100 de ziare sau posturi de radio-tv. Meseria lui e sa protejeze oameni si nu e una din cele mai usoare.
Din scrisoarea politistului rezulta clar ca vrea liniste: ori e, ori nu e criminal.
Emisiunea otv cioaca elodia
PS 1: Daca oamenii OTV tot au timp de investigatii, poate prezinta un serial despre anii si meticulozitatea tehnologiei obtinerii de probe de pe chilotii parintelui. Sau aici e nevoie de ceva creier si nu se baga?
PS 2: Oamenii de la OTV tot vor o scrisoare de la politist si catre jurnalisti. Aloooo, domnii. Nu pricepeti ca nu voi i-ati luat chilotii tatalui si calculatoarele? Scrisoarea era pt justitite in cele din urma.
PS 3. Felicitari pentru copii "educati" care acum stiu de la voi cum sa rezolve o victima, daca intentionat sau din greseala ajung acolo.

Niciun comentariu: