16 ianuarie 2008

Turism extern

O stire de la Amos News care mi-a amintit de prima si singura mea "excursie" in strainatate, prin Beba Veche.
Nu era chiar turism extern, pentru ca eram militar in termen la graniceri si calatoream cu pistolul mitraliera in spinare.
Practic ne-au pus sa curatam maracinii uscati de pe fasia dintre Romania si Ungaria, dar se poate spune ca a fost turism extern, ca alta ocazie nu m-a mai tentat.
Bonus: fara pasaport ;)

Pe timpuri atat romanii cat si sarbii treceau Dunarea pe gheata pentru distractie, fara sa se puna atat accent pe ilegalitate, rezultatul fiind numeroasele familii mixte din Banatul Sarbesc. De retinut comuna Sviniţa, cu foarte multi sarbi.

Si stirea:

Sârbii revin, din nou, ilegal, în România, prin Timiş

Şapte persoane de cetăţenie sârbă au intrat ilegal în România, prin Timiş, şi au cerut azil, transmite corespondentul AMOS News.

În această dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Beba Veche, Timiş, au depistat un grup format din două femei, patru bărbaţi şi un adolescent care nu îşi justificau prezenţa în zona frontierei. Din verificări a reieşit că grupul s-a deplasat cu autoturismul până în apropierea liniei de frontieră, după care au trecut ilegal, pe jos, în România.

Atunci când poliţiştii i-au intrebat de ce au venit în România, oamenii au declarat că ar avea probleme în ţara de origine, fapt pentru care s-a luat legătura cu Oficiul Român pentru Imigrari, Directia Azil şi Integrare. Tot grupul a fost predat Centrului Regional pentru Azilanţi din Timişoara, unde vor primi găzduire.

În vara lui 2007, peste 150 de cetăţeni sârbi au intrat ilegal în România, prin sudul judeţului şi au cerut azil. Ei doreau ca din România să ajungă în alte ţări europene. După ce au stat o vreme la Centrul de Azilanţi, s-au răzgândit şi s-au întors în ţara lor. La Beba Veche nu există punct de trecere al frontierei. Localitatea se află la câţiva kilometri şi de primul sat din Ungaria şi de Serbia.
Autor : Ioana TOMA, Joi, 10 Ianuarie 2008

Niciun comentariu: