23 februarie 2008

Tren direct Tirgu-Mures Bucuresti

Faptul ca mie nu imi place sa calatoresc cu trenul din perspectiva de a sta nefumat (mai mult de o ora) nu inseamna ca transportul feroviar nu e util.

Multi dintre amicii mei prefera totusi trenul, urmand apoi sa caute local o firma de inchirieri auto in Tirgu Mures.

Vesnica problema, intalnita si la Amos News, cei care au pus stirea: Targu Mures sau Tirgu Mures?

Corect si oficial e (era?) totusi Tirgu Mures, dar vad ca tot mai mult se merge pe Targu Mures. O problema destul de mare pentru optimizarea unui site cu servicii in care numele orasului e relevant.

Stirea:

Legătură feroviară directă între Bucureşti şi Târgu-Mureş

Secretarul de stat pentru transporturi, Barna Tánczos, informează că de la 25 februarie acceleratul 1647, iar de la 26 februarie acceleratul 1648 circulă ca InterCity între Bucureşti şi Târgu-Mureş.

Schimbările nu modifică orarul sosirilor şi plecărilor, iar trenul va opri în toate staţiile de până acum.

CFR Călători a făcut aceste schimbări la cererea publicului, şi la intervenţia personală a secretarului de stat Barna Tánczos, pentru a se elimina neplăcerile cauzate de schimbarea trenului în staţia Braşov.

Cel mai important avantaj este că trenului InterCity nr. 531, care pleacă din Bucureşti la ora 13, i-se ataşează la Braşov trenul InterCity nr. 549, astfel realizându-se o legătură directă între Bucureşti şi Târgu-Mureş, locul acceleratului 1647 fiind luat de trenul InterCity nr. 549. Începând din 26 februarie, trenul accelerat nr. 1648, cu plecare din Târgu-Mureş la ora 13,34, se va transforma în InterCity nr. 540, cu destinaţia finală Bucureşti Nord.

De asemenea, secretarul de stat Barna Tánczos a anunţat că din 20 februarie a.c., trenurile 406-1 Braşov-Episcopia Bihor-Budapesta şi 407-2 Budapesta-Episcopia Bihor-Braşov opresc şi în staţia Huedin.

Niciun comentariu: