19 ianuarie 2008

Centrul de tineret | poate votez

In postul de plastic ziceam ca nu votez ca nu prea am cu cine.
Dar totusi, poate ma orientez spre Covasna.
Ideea, proiectul e greu, dar tot e bine ca s-au gandit si VOR sa faca un lucru util.
Ce mi-a placut este lipasa de "inflorituri cu gust de campanie electorala" a articolului prezentat de Amos News:

Centrul de tineret- alternativa barurilor, discotecilor şi calculatoarelor

Preşedintele Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Covasna, Tischler Ferenc, consideră că un „centru de tineret” ar oferi o alternativă la calculatoare, baruri şi discoteci tinerilor din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul AMOS News.

Potrivit lui Tischler Ferencz, distracţiile tinerilor nu sunt neapărat benefice în totalitate, aceştia având nevoie de formarea unor alte ocupaţii pentru petrecerea timpului liber, motiv pentru care a şi fost gândită, la un moment dat, construirea unui „centru de tineret”.

Un astfel de centru ar fi desfăşurat pe o suprafaţă destul de mare de teren şi ar cuprinde mai multe perimetre, în care s-ar amenaja spaţii pentru fotbal, pentru ping-pong, piste pentru biciclişti şi pentru skateri şi chiar locuri de ascultare a muzicii.

Cu toate că acest gen de spaţiu pentru petrecerea timpului liber ar constitui o alternativă ideală pentru tineri- reuşind probabil să-i scoată pe mulţi dintre aceştia din baruri ori să-i ridice din faţa calculatoarelor, un astfel de proiect implică sume foarte mari de bani pentru materializare.

Potrivit lui Tischler Ferenc, acest centru ar fi benefic nu doar pentru tineri ci şi pentru părinţii acestora, care astfel ar putea avea o anumită siguranţă în ceea ce priveşte modul în care copiii lor îşi petrec timpul liber.

Varianta unei investiţii private fiind exclusă din start pentru un astfel de centru (pentru că un investitor ar urmări scoaterea unui profit iar tinerii nu au în general o putere mare de cumpărare), rămâne varianta proiectelor, care stau la dispoziţia autorităţilor locale şi a organizaţiilor de tineret.

Niciun comentariu: