8 ianuarie 2008

Acte permise auto


Sa nu uiti Darie ca anul asta iti expira permisul auto! Se fac 10 ani de cand am permis. Saraca mea masina Dacia. Rugineasca in pace.
Desi mai e timp pana la sfarsitul anului.
Tks to Amos News, am gasit un articol despre

Acte permise auto.

Sa vedem daca vor scrie ceva si despre preschimbarea permisului auto. Daca nu... tot Don' Bazil si nea Truscheciu raman de baza.

Cu ocazia asta, multa sanatate instructorului meu, nea Marec, care m-a invatat sa conduc pe Dacia sa.

Desi acum, pe Matiz, poate e bine sa mai fac cateva ore, pentru ca inca sunt obisnuit cu reperele de la vechea Dacia 1310.

Articolul:
Stiţi cum? Cum poţi obţine carnetul de şofer
Conducatorii de autovehicule au dreptul de a conduce o maşină pe drumurile publice în condiţiile în care posedă permis de conducere corespunzator categoriei şi au vârsta minimă de 18 ani împliniţi, cu excepţia celor care conduc un ciclomotor, care trebuie sa aibă cel puţin vârsta minimă de 16 ani împliniţi.


Persoanele care doresc sa obţină permisul de conducere trebuie sa facă dovada urmării un curs de pregătire teoretică prin cursuri organizate de unităţi autorizate şi a unui curs de pregătire practică numai în prezenţa şi sub supravegherea unui instructor autorizat.
Permisul de conducere se obţine pe bază de examen şi se eliberează de autoritatea competentă.
Actele necesare obţinerii permisului sunt:
a) cerere tip;
b) fişa de şcolarizare care conţine datele de stare civilă ale candidatului, forma de pregătire teoretică şi practică realizată de unităţile autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care se solicită examinarea, completată prin dactilografiere şi semnata de candidat, pe care se aplică o fotografie color a acestuia în spatiul special destinat;
c) fişa posesorului permisului de conducere, completată prin dactilografiere şi semnată;
d) copie după actul de identitate (carte de identitate, buletin);
e) cazier judiciar;
f) certificat medical pentru conducătorii auto;
g) avizul psihologic;
h) chitanţă care să dovedească plata contravalorii examinarii;
i) copia permisului de conducere, în cazul persoanelor care solicită obţinerea unei noi categorii (subcategorii);
j) chitanţa care să dovedească plata contravalorii permisului de conducere;
k) copia hotărârii judecatoreşti de condamnare, rămasă definitivă, pentru persoanele care solicită examinarea pentru obţinerea unui nou permis de conducere în locul celui anulat.

Pentru cei care îşi schimbă numele şi solicită un nou permis, pe lângă actele de mai sus trebuie prezentat actul care să dovedească schimbarea numelui (certificat de căsatorie etc).

Pentru cei care au certificat de conducere eliberat de alt stat, trebuie în plus permisul de conducere naţional şi traducerea legalizată a acestuia.

Dacia 1310 autoturism

Niciun comentariu: