31 decembrie 2007

Autoturisme noi ieftine | in India

Cea mai ieftina masina din lume - 3.000 de dolari, vanduta de indieni din 2008

Constructorul auto Tata Motors va prezenta, la salonul auto care va avea loc in luna ianuarie in India, cel mai ieftin autoturism din lume, cu un pret de 2.500 de dolari. Prezentarea noului autoturism la Auto Expo, eveniment organizat la New Delhi, este programata pentru 10 ianuarie. Tata Motors, al treilea mare constructor auto din India, s-a angajat sa vanda autoturismul la un pret de 100.000 de rupii (2.500 de dolari), insa, in opinia mai multor analisti, costurile ridicate cu materiile prime ar putea urca pretul mai aproape de 3.000 de dolari. Masina celor de la Tata ar urma sa devina cel mai ieftin automobil de serie din lume. In prezent, cea mai ieftina masina se gaseste tot in India, si este modelul Maruti 800, produs de Suzuki si comercializat la un pret mai mic de 4.000 de euro.

Indienii de la Tata Motors au spus ca masina de 100.000 de rupii nu va fi conforma cu normele europene de siguranta si poluare, insa daca vor decide sa exporte masina, asiaticii vor construi o versiune care sa respecte normele.

Financial Times noteaza ca multe voci din industria auto s-au aratat sceptice fata de calitatea si designul unei masini atat de ieftine. Ravi Kant a declarat ca "va fi o masina foarte aratoasa pe care chiar v-ati dori s-o cumparati".

Sursa: www.index2000.ro
Sa-ti ascunzi copiii de normele europene. Normele americane sunt mai rele?

Niciun comentariu: