Cat de departe am fost de ideea de cumparare a unei platforme de blog?
Intr-o exprimare a la Luminica style, avusăi un filing.
A trecut o luna de cand ziceam ca e posibil sa-l lasi pe Ion Iliescu fara blog? Simteam eu ceva, dar nu stiam de unde mi se trage.
Nu, nu s-a vandut wordpress.com ci de Live Journal, destul de aproape.
Cea mai mare platforma de bloguri din SUA, Live Journal, a fost vanduta pentru 30 de milioane de dolari, unui oligarh rus.
dupa cum anuntau atat Antena 3 cat si Gandul.info.Personal nu am fost interesat de achizitia unei platforme de blog, dar, asa cum afirmam si in celalalt post, orice se poate cumpara pe internet, fie un website sau platforma blog.
Aviz amatorilor: Google e tot un site, tot o firma. Sa nu ziceti ca nu ati avut idei
Parca pare mai rentabil sa-mi cumpar actiuni la google decat sa fiu obligat sa cotizez la pensii private obligatorii.
Websitebroker.ro se adreseaza tranzactiilor cu websiteuri de pe piata romaneasca, dar oricine se poate consulta asupra evolutiei brokerajului web international.
30 milioane de dolari nu pare o suma imensa, inclusiv pentru investitori romani.
-----------
Si acum articolele prezentate de Antena si Gandul:
LiveJournal a fost înfiinţată în 1999 de americanul Brad Fitzpatrick şi doi membri ai comunităţii de blogeri. Fitzpatrick a avut o motivaţie personală, şi anume să îi ţină la curent pe prietenii săi din liceu cu evenimentele din viaţa lui.
Cea mai mare platformă de bloguri din SUA, Live Journal, a fost vândută pentru 30 de milioane de dolari, unui oligarh rus, Aleksandr Mamut, un apropiat al Kremlinul, acuzat în repetate rânduri de spălarea a 7 miliarde de dolari pentru mafia rusă. Cele 14 milioane de bloguri americane, dintre care 30% erau create de utilizatori din Rusia, au intrat astfel în posesia “agentul de putere bun la toate al Kremlinului”, după cum l-a denumit New York Times pe Aleksandr Mamut. Jurnaliştii de la „Gândul” au catalogat tranzacţia ca fiind una dintre afacerile secolului. Aceştia au atras atenţia asupra momentului în care a fost efectuată tranzacţia, şi anume cu o zi înaintea scrutinului din Rusia.
Bloggerii ruşi şi americani şi-au arătat îngrijorarea faţă de instituirea cenzurii în blogosferă.
Achiziţie Internetul, mai uşor de controlat din Rusia
Platforma americană este cea mai utilizată de bloggerii din Rusia – mai exact, de aproximativ un milion de ruşi. Iar numărul celor care folosesc această metodă de comunicare creşte rapid în Rusia – numărul lor a atins anul acesta 3,1 milioane, adică de aproape trei ori mai mare decât cel de anul trecut.
Creatorul platformei, neinteresat de temerile ruşilor
Într-o încercare destul de palidă de a calma temerile ruşilor şi ale comunităţii internaţionale, firma oligarhului Mamut a dat asigurări că din noul consiliu de administraţie va face parte atât fondatorul LiveJournal (Platforma LiveJournal fusese creată în 1999 de americanul Brad Fitzpatrick, ca modalitate de a-i ţine la curent pe prietenii săi din liceu cu evenimentele din viaţa lui), cât şi doi membri ai comunităţii de blogeri. Fondatorul nu pare însă tocmai îngrijorat că gradul de libertate de care se bucură utilizatorii ar putea fi considerabil redus. Într-o notă postată după tranzacţie, Fitzpatrick scrie că “acum mă voi aşeza şi voi urmări ce teorii ale conspiraţiei lansează comunitatea. Abia aştept să citesc cum toată lumea lansează ipoteze despre Kremlin”
Aleksandr Mamut, un oligarh apropiat Kremlinului. Acesta devine, astfel, fericitul posesor a 14 milioane de bloguri.
In concluzie, e destul de simplu sa achizitionezi blogul unui presedinte, cu tot cu platforma.
Sfat: ce e free (domenii gratuite), free se duce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu