27 decembrie 2007

Vacanta prin munţii Banatului

Iarnă şi vacanţă prin munţii Banatului

În staţiunile turistice de pe Muntele Semenic şi Muntele Mic sunt condiţii excelente pentru schi, transmite corespondentul AMOS News.

Pe Semenic şi pe Muntele Mic vor funcţiona câte două teleschiuri şi pârtiile sunt bătătorite cu ratrak-urile. Drumul de la Reşiţa spre Semenic este deschis, iar carosabilul de la Prislop până pe Semenic a fost curăţat şi presărat cu nisip.

Telescaunul de la poalele Muntelui Mic nu a funcţionat în ziua de Crăciun, iar şoseaua de la poale la vârf este impracticabilă. În aceste condiţii, salvamontiştii au recomnadat ca acest drum să nu fie folosit acesteia pentru a urca pe munte. Drumul a fost construit acum un an, a costat peste 200 de miliarde de lei vechi, dar în fiecare iarnă este oprit circulaţiei pe motiv de lucrare proaspătă în garanţie.

Telescaunul a fost pornit în 26 decembrie, şi nu va mai fi oprit până în luna martie. Telescaunul de pe Muntele Mic funcţionează între orele 9,30 - 16,30, dacă nu apar probleme meteorologice deosebite iar o cursă dus- întors, costă 30 de lei.

Niciun comentariu: