Tratament cu pectina de mar
Tratament vazut emisune pe tema asta la OTV, ieri din intamplare si care nu trebuie uitat: Sa nu uiti Darie.
Ideea este foarte simpla, chiar extrem de simpla, fiind chiar sub nasul nostru, in bucatarie.
Laborator de fabricare pectina de mar:
Se rade un mar si se lasa in aer curat.
In momentul in care marul ras devine brun, e semn ca pectina s-a format.
Apoi se papa.
Gata laboraror.
Din emisiunea de la tv am priceput ca pectina e buna intr-o gama larga de afectiuni, gastrite parca dar si altele, cu alte cuvinte de la bataturi pan' la umflaturi.
In ideea asta am asimilat-o cu categoria de plante miraculoase din categoria usturoi si patrunjel, pe care le folosesc in mod curent.
Mai ziceau oamenii ca cea mai mare cantitate de pectina se afla in merele fainoase.
Luminica zicea ca pectina se gaseste in supermarketuri si cica ar fi tone de carti pe tema asta.
Ma gandeam sa simplific si sa incerc exact cum ziceau la tv: mar ras si gata.
Mai ziceau oamenii de un tratament babesc, bazat pe pectina de mar.
Era vb de un tip cu picior cangrenat, aflat in ultima faza. Apeland la un tratament babesc, pe piciorul de amputat i s-au aplicat comprese cu pectina de mar in combinatie cu tuica de cirese. Dupa o perioada cica omul si-a revenit si a scapat cu piciorul neamputat.
Cica pectina e in mod normal in mar. Posibil sa fie, nu comentez, nu googlizesc.
Mi-a placut emisiunea despre pectina de mar prin simplitate si tehnologia rapida de producere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu