2 decembrie 2007

Alien Resurrection | Renasterea


Alien: Renasterea

Alien: Resurrection

Filmul superb de vinerea trecuta: un excelent film SF din seria Alien.


De vreo 2-3 saptamani remarcasem pe ProCinema seria de filme Alien. Stiam parca de 2 sau 3 si pe cel de vinerea asta nu il vazusem niciodata. Am avut si cartea de la prima serie, carte pe care nu o voi recupera niciodata (ai sa dai / sa nu mai ai). Nici acum nu l-am vazut complet, nici macar la reluare asa ca o sa-l trec la sorin wish list, alaturi de filmul Dumnezeu pentru o zi si ... Ice Age 1. 

Sa speram ca vineri seara va ramane seara de film SF la ProCinema.

Ca idee, filmul e super, ma bucur ca s-au gandit sa o cloneze pe Ripley si sper sa mai fie loc de o continuare. Doar Rilpley era femeie, ce kinderi face? Sau e deja continuare?

In continuare, povestea de pe Port.ro, websiteul de programe TV pe care ma uit atunci cand vad un film bun dupa ce a inceput si nu stiu despre ce e vorba sau atunci cand nu am rabdare sa-l vad pana la capat.

Alien: Renaşterea: Film Statele Unite ale Americii, 1997, S.F., 109 minute
Viitorul. Un vechi duşman. În viitor, pe o planetă pustie, au descoperit o creatură extraterestră, care ne putea distruge specia într-o clipită. S-au luptat cu ea. Au reuşit s-o învingă. S-o extermine. Pentru totdeauna. Dar nu s-a terminat încă. Acum, pericolul este mai puternic decât oricând.
Este descoperită o combinaţie diabolică de gene umane şi extraterestre. Descoperirea este făcută de o echipa formată dintr-o bandă de contrabandişti şi un mic grup de oameni de ştiinţă. O singură persoană cunoaşte cu adevărat ce înseamnă terifianta descoperire: o femeie, legată în mod oribil de specia extraterestră, care acum necesită o examinare atentă. Ripley (Sigourney Weaver) s-a întors şi nimic nu este ceea ce pare a fi. Ştiinţa sau tehnologia nu pot controla destinul biologic impus de specia extraterestră. Un destin pe care doar Ripley îl înţelege, la un nivel primar, instictiv. Pentru a lupta împotriva ameninţării extraterestre, Ripley este nevoită să alieze cu banda de contrabandişti, inclusiv cu enigmaticul mecanic Call (Winona Ryder), care poate fi instrumentul renaşterii lui Ripley sau arma care o va ucide. Sigourney Weaver interpretează rolul lui Ripley, rol pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar.


regizor: Jean-Pierre Jeunet
scriitor: Joss Whedon
operator: Darius Khondji
scenograf: John M. Dwyer
costume: Bob Ringwood
muzica: John Frizzell
producător: Bill Badalato, Gordon Carroll, David Giler, Walter Hill
director de imagine: Nigel Phelps
monteur: Hervé Schneid






Distribuţia:



Sigourney Weaver (Ellen Ripley)
Winona Ryder (Annalee Call)
Dominique Pinon (Vriess)
Ron Perlman (Johner)
Gary Dourdan (Christian)
Michael Wincott (Elgyn)
Dan Hedaya (Perez)
Brad Dourif (Gediman)

Niciun comentariu: