17 noiembrie 2009

Egalitate sanse femei si barbati

Se pare ca avem o agentie in acest sens, numita ANES, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Super fain, de citit si de vazut daca se ocupa atat de sansele pentru barbati in aceeasi masura in care se ocupa si de femei.

Din statut/despre agentie ANES:

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi (ANES) are ca scop principal introducerea principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în toate domeniile societăţii româneşti, prin elaborarea şi implementarea de politici şi programe axate pe problemele diverselor categorii de femei din România.

Această instituţie este o expresie naţională a eforturilor şi a dinamismului ce au caracterizat mişcările sociale ale femeilor atât din România cât şi din alte state membre ale Uniunii Europene, în lupta spre emanicipare şi progres individual şi social. De acelaşi dinamism putem vorbi şi în cazul internetului de care putem să ne bucurăm prin multiplele sale căi de comunicare pentru crearea de strânse legături între noi.

Am elaborat această pagină web ca un spaţiu cu un puternic caracter practic, ca punct de referinţă pentru o bună cunoaştere a progreselor înregistrate de femeile din România, precum şi ca mijloc de dinamizare a femeilor şi a organizaţiilor lor, şi a tuturor actorilor implicaţi în promovarea şi respectarea principiului egalităţii de gen.

Veţi putea găsi informaţii referitoare la ANES, la ariile de intervenţie din domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, la resursele şi serviciile pe care le punem la dispoziţia tuturor, femei şi bărbaţi, pe lângă concepte, date statistice, analize calitative şi link-uri de interes.

Succes

Niciun comentariu: