29 septembrie 2007

Film Pacat originar



Pacat originar
(Original Sin)
Franta-Statele Unite ale Americii, 2001, politist, 116 minute
Luis dorea sa se casatoreasca fara complicatiile dragostei. Stiind ca o sotie americana ar fi accesoriul perfect pentru a-si completa viata, el isi cauta o sotie prin corespondenta - si o intalneste pe Julia. Cand Julia soseste in Cuba, totul se schimba. In curand, el nu isi doreste altceva decat sa o posede. Ea il atrage pe un taram al emotiilor puternice si al erotismului, asa cum Luis nu a cunoscut niciodata, facandu-l sa se indragosteasca iremediabil.
Totusi, de la bun inceput, Julia nu este chiar persoana care a pretins ca este in scrisori. Fotografia trimisa de ea este trucata. Povestile ei sunt inventate. Pe spatele ei sunt niste cicatrice inexplicabile, noaptea are mereu cosmaruri - si mai are un cufar pe care refuza sa-l deschida.
Apoi Luis este abordat de Walter Downs, un detectiv particular care ii da niste vesti devastatoare despre ea. Downs ii dezvalui ca Julia ar putea fi criminala si hoata. Luis nu il crede, dar apoi Julia dispare fara urma - cu banii lui Luis.
Manios si cu ganduri de razbunare, Luis porneste intr-o adevarata odisee in lumea Juliei, scotand la iveala trecutul ei intunecat, incurcaturile cu un fost iubit si, cel mai socant, abilitatea ei de a-si tine in frau sentimentele si de a-si urma instinctele primare pentru a supravietui. Obsesia coplesitoare duce la un punct culminant socant, iar Luis si Julia trebuie sa suporte consecintele.
Sursa: www.port.ro
regizor: Michael Cristofer
scriitor: Cornell Woolrich
scenarist: Michael Cristofer
operator: Rodrigo Prieto
scenograf: Beth A. Rubino
costume: Donna Zakowska
muzica: Terence Blanchard
producator: Carol Lees, Denise Di Novi, Kate Guinzburg
producator executiv: Ashok Amritraj, Sheldon Abend, David Hoberman
director de imagine: David J. Bomba
monteur: Eric A. Sears

Distributia:
Angelina Jolie (Julia Russell/Bonny Castle)
Antonio Banderas (Luis Antonio Vargas)
Thomas Jane (Billy/Walter Downs/Mephisto)
Jack Thompson (Alan Jordan)
Pedro Armend��riz (Jorge Cortes)
Gregory Itzin (comandant Worth)
Joan Pringle (Sara)

Niciun comentariu: