In momentul in care ajungi sa comanzi doar 2 mici deliciosi, plini de lipide, grasimi si vitamine b12 deopotriva, e limpede ca e nevoie de o delicioasa ciorba de legume, de preferat si cu ceva proteine din afumatura.
Reteta rapida, trimisa persoanei care corupe, via YM:
invitatie la mici: 8 si ceva..
sorin frumuseanu: stoi ca am pe foc
invitatie la mici: chem pompierii?
sorin frumuseanu: mancare bre
invitatie la mici: d care bre?
sorin frumuseanu: coasta afumata
sorin frumuseanu: cu orez fiert deja
sorin frumuseanu: 6 rosii mari
sorin frumuseanu: 3 cepe mici
sorin frumuseanu: tarhon, busuioc
sorin frumuseanu: ardei gras prajit in unt
invitatie la mici: esti dat dracu..
sorin frumuseanu: iti aduc?
sorin frumuseanu: aia e toata mancarea
sorin frumuseanu: parca am mai pus morcov alb si rosu
sorin frumuseanu: si telina
sorin frumuseanu: mare lucru
sorin frumuseanu: nu ai cum sa te otravesti
sorin frumuseanu: stoi ca am pe foc
invitatie la mici: chem pompierii?
sorin frumuseanu: mancare bre
invitatie la mici: d care bre?
sorin frumuseanu: coasta afumata
sorin frumuseanu: cu orez fiert deja
sorin frumuseanu: 6 rosii mari
sorin frumuseanu: 3 cepe mici
sorin frumuseanu: tarhon, busuioc
sorin frumuseanu: ardei gras prajit in unt
invitatie la mici: esti dat dracu..
sorin frumuseanu: iti aduc?
sorin frumuseanu: aia e toata mancarea
sorin frumuseanu: parca am mai pus morcov alb si rosu
sorin frumuseanu: si telina
sorin frumuseanu: mare lucru
sorin frumuseanu: nu ai cum sa te otravesti
Ingrediente, simplu si rapid:
Gata facut: amestec de orez rosu, alb si 25% arpacas = echivalent inlocuitor paine
5 rosii mari si coapte, ardei de oricare 5 bucati, 2 morcovi, pastaranac (morcov alb), ceva telina, tarhon, busuioc uscat.
Probabil mergeau si neste boabe de piper, 2 foi de dafin dar nu a fost timp de ele.
Se fierbe la presiune coasta de porc afumata cam 10 minute alaturi de 3 cepe micute taiate in 4 (mergeau si in 2), timp in care din barda se pregateste restul.
Din barda= bucati mari si f mari
Am urmarit trendurile cu prajeala unde tot mai des este inlocuit uleiul cu unt, motiv pt care am preferat sa prajesc doar ardeii in putin unt si abia la sfarsit o mana de rosii (pt gust specific de rosii prajite).
Se adauga peste coasta afumata rosiile crude, prajeala si restul de ingrediente.
Rezulta o ciorba cu aspect taranesc, facuta din barda, ceva intre ghiveci si o ciorba subtire, care nu mai are nevoie de paine.
Da' buna rau.