18 noiembrie 2007

Urmasii Romei la Ciutacu

Faza simpatica cu Petre Roman in emisiunea "vorbe grele" a lui Victor, despre urmasii romei.

Petre Roman

Se pare ca a uitat ca romanii (din Imperiul Roman) venisera in Dacia sa ne invadeze, sa ne ocupe, similar cum si multe tari europene, au plecat pe alte continente pentru averi ori alte bogatii, incluzand in asta comertul cu sclavi. Ca ulterior, similar cu Romania, in zonele invadate s-au format state independente, e alta poveste.

Imi amintesc cu ani in urma ca foarte multi politicieni romani s-au stresat cand Jirinovski ne-a facut "neam de tigani".

(nu stiu ce spune, dar e patimas rau).

Pai pe teritoriul actual al Americii, cine a plecat ca sa scape de condamnarile din tarile europene? Artisti ca sa-i convinga cu arta ca e bine sa-si cedeze cu vorba buna pamanturile, diamantele si aurul? Sclavii tot cu ajutorul "sfantului duh" au fost rapiti din Africa si convinsi sa lucreze pe plantatii?

Se pare ca nu, similar intamplandu-se si pe teritoriul Daciei.

Aseara aflasem de pe Discovery ca inclusiv Timisoara a fost sub ocupatie turca vreme de peste 160 de ani. Dreptul turcilor lor la "culturalizare" daca despre asta o fi fost vorba. Si ei au o religie si cultura notabila, similara cu Imperiul Roman (vezi statisticile despre turismul in Turcia).

Asa ca nu suntem tocmai urmasii Romei. Ma gandesc ca turcaletii nu puneau cadanele doar sa le cante si atunci erau la moda haremurile.

In timp am mai fost urmasii Berlinului si chiar ai Moscovei. Poti opri un stat sa te culturalizeze? Romanii se pare ca au fost foarte deschisi.

Niciun comentariu: