10 decembrie 2009

Sfantul presedinte Nicolae Ceausescu

EXIT POLL CCSB: Geoana - 51,2%, Basescu - 48,8%. Vezi toate sondajele
Prezenta la vot, la ora 13.00, 24,01%


Ioi, votarile. Inca nu pricepui cu cine sa votez asa ca ratai momentul. Pan la urma, cel mai bun candidat, cu realizari concrete... pare sa fie Sfantul presedinte Nicolae Ceausescu.

Socant, nu?

Nope, nu e o chestie pro comunism, pro Ceausescu, pro trecut, desi sunt multe lucruri facute cu cap in perioada respectiva care de 20 de ani stau in pending, criza si in faza de proiect.

Viziunea e data de privirea actiunilor cotidiene dintr-un unghi diferit.

Am urmarit franturi din afirmatiile unui partid numit PD (sau pdl, ca inca nu m-am prins), democrat, ajuns unde a ajuns prin vointa democrata a poporului, adica ales de bunavoie sa reprezinte o carca de oameni. Deci clar vointa poorului, recunoscut de popor.

Aces partid, super ok de democrat si apreciat de popor, a facut o groaza de afirmatii privind ilegalitatile, fraudele si actiuni impotriva poporului ale partidului/partidelor concurente in campania electorala.

Tone de acuzatii grave puse in paralel cu tampeniile fostului presedinte Ceausescu, il clasifica pe dictator, fara dubiu, ca un ingeras.

Celalat partid, PSD (pdsr, sau ceva de genu, cu vechime de la frontul national, frontul salvarii nationale), tot super ok, tot alesul inimii a milioane de romani, tot democratic, face aceleasi afirmatii grave. Nu despre Ceausescu ci despre dezastrele si disturgerea natiei noastre de romani de catre... un alt partid, respectiv primul amintit.

Concluzionand, avem 3 liste de acuzatii emise de partide ok, stat de drept, democratie si tot ce si-ar putea dori un om liber:

Lista cu crimele lui Basescu & Co
Lista cu crimele lui Geoana & Co
si una mai veche, la fel de bine "verificata" - crimele lui Nicolae Ceausescu.

Primele doua liste, se pot mari cu acuzatiile facute de alti inalti demnitari (oameni cu scoala, nu luati de la strung) platiti din bani publici sa ne reprezinte interesele.

Chior sa fii, dar parca lista cu crimele presedintelui Nicolae Ceausescu dintr-o data devine minuscula.

Si pentru asta il impuscara, dupa o verificare rapida a acuzatiilor.

Extra:
Intrebarea permanenta.
Daca oameni de ambele parti, autorizati, care se presupune ca stiu ce fac, afirma o gramada de lucuri grave despre ceilalti, pana la urma, eu cu cine votez?

Niciun comentariu: