30 aprilie 2012

retete papa sanatos si rapid

Pana gasesc reteta cu spanac proprie si personala pe care cine stie pe unde am postat-o, gasiti o alta reteta de spanac la Roby, tot om de online. Cu ocazia asta, imi pun cele 2 retete publicate ca si comentariu anterior pe facebucul unui om destept. De asta e bun blogul...


Ingredientele domniei sale: Ciuperci, porumb, ardei rosu si verde, bambus, muschi de vitel. Nu stiu daca se potrivesc, da' arata bine si imi place gustul la ce a iesit :)

Reteta mea cu orez alb:
Orez la pongolita: fiert 10 min si se umfla.
Prajit 5 min cu ceva vegeta pt gust.
Aruncat peste amestec 3 oo si invartit pana pana zice ochiul ok.
Dezavantaj Nasol moment cu oo mancate noaptea: cica e mai mult colesterol.
Avantaj: nu-ti mai trebuie alta masa.





Reteta mea, nutritie sanatoasa la greu:

Orez alb (dupe ochi) cu 2 lingurite de vegeta se fierb 20 min.
In farfurie, platou se pune pastrama de vita gata facuta, taiata feliute daca ii faci si poze, neste branza tare tot feliute, o mana tapana de patrunjel si 1-2 linguri sanatoase de bulion.
Fara alte tratamente termice.
Efect: fie domnul cat de mic, dupa masa doarme'un pic. In cazul meu, pana dimineata :)
Foto: fara foto, era papa rapid.

Multumiri de aplauze.

Pt vizitatori: Cine gateste ca mine, ca mine sa slabeasca :)


De facut: de cautat orez negru, rosu si brun si experimentat. Bun in veselie pt multe afectiuni chiar si fara sa aveti probleme de sanatate.

29 aprilie 2012

Stiu cu cine votez

Ca iar e an electoral in Romania, vechea dilema, eu cu cine votez? Din fericire mi-am actualizat dorintele la nivel de an 2012 privind candidatul ideal. Doar SA FACA! si mi-s al lui.


imagine om destept
Imagine om destept
Dupa ce am citit ceva din cartea imprumutata de la Claudelo anul trecut la festivalul de la Brasov (relax, e tot la mine, eu nu le pierde/uita) Confesiunile unui asasin economic de John Perkins, m-am cam prins cum e cu revolutiile: gasesti un dictator sau ceva cu comportament de dictator, dai verde la cateva partide din care raman cateva mai puternice, pe unele le pui la putere si restul in opozitie, apoi ii pui sa se certe in media pentru cauze nobile, in timp ce se intampla lucrurile din cartea amitita.

Ficare partid se roteste la perioade prestabilite, face tone de tampenii, timp in care populatiunea saracita in cel mai democratic mod are voie sa se uite la tv si... sa spere :)

Pe linia asta e putin probabil sa putem schimba ceva, dar "doar eu" stiu cu cine votez. :)

Pe concret, mi-a placut ideea de la Master Chef de la pro tv care au adus noblete banalei meserii de bucatar.

In mod curent, intr-un banc cu bula: I: Profesoara: Bula, ce-i tactu? R: Bucatar, stungar, sofer de camion, notiunea de bucatar pica in dizgratie.

Oamenii aceia au reusit sa o aduca la un oarecare nivel de arta: suspans, emotii, arta... Tot bucatar pan' la urma dar suna bine: nu e rusine sa ai meseria de bucatar.

No bine, ca idee, m-am hotarat sa fiu mai pragmatic si sa votez cu oamenii care pe model Scoala Discovery vor aduce pe TVR (sau alt post national) vizibil pt tot omu' care are doar antena, astfel de concursuri care sa determine apropierea oamenilor de meserii ajunse in dizgratie.

M-as bucura sa vad concursuri pe tema:

Concurs soferi tractoristi: Arta de a introduce un camion cu remorca pe o poarta foarte ingusta sau intoarcerea din 4 miscari pe un drum public.

Concurs arta cizmarie: Montare rapida flec la pantofi dama cu care poti dansa inca 8 ore fara probleme.

Concurs croitori: Cel mai fin tiv cusut la pantaloni.

Concurs gradina: Cel mai sanatos patrunjel crescut fara chimicale sau insecticidul suprem facut in casa.

Concurs tamplarie: Cel mai frumos dulap de bucatarie.

Concurs electricieni si electronisti: cel mai util aparat pentru o casa facut odar pe tranzistori bipolari sau cine schimba mai repede o priza de 220 v.

Concurs sudori: Sudorul anului 2012 la ambarcatiuni dublu fund.

Sunt convins ca meseriasi avem: e nevoie doar de zonele unde se pot afirma.

Adica vreau sa votez cu neste oameni care vor aduce pe drumul cel bun viitoarele generatii.

Asta cer io la cei care vor votul meu.
Succes la vot candidatilor!

ps: Nota personala calitate gatit la emisiunea Master Chef: oamenii gatesc bine, gustos, ceea ce nu inseamna neaparat si sanatos. Jenanta faza cu mamaliga, popor de mamaligari: Taranii aia de se considera sefi nu stiu ca mamaliga nu ingrasa ;)

Tricouri barbati 2012

In final trebuie sa ajung la ultima moda de cartofo trotilla, ca un update la reteta initiala. Dar daca tot am descarcat pozele, de ce sa nu pun si ultima moda de tricouri pentru barbati a anului 2012?


Ambele tricouri se inscriu pe linia de vintage, doar ca tricoul meu propriu si personal arata cu mult mai bine decat orice tricouri barbati de la Ligo.ro.

Clasa si maestrie, materiale deosebit de parctice, gauri garantate (cica asa e moda: cumperi imbracamintea gata gaurita din magazin), asa cum sta bine muncitorilor intelectuali (sau intelectuali muncitori?):



Pe concret, ma interesa data cand am facut prima data plaja (This photo was taken on March 17, 2012), utilizand ca protectie solara tricoul meu propriu si personal, dedicat actiunilor din casa si gradina:

tricou barbat

Tricou racoros, model 2012
 Dintr-un alt unghi, acelasi tricou:

diferenta intre cele doua modele fiind ca al meu e unicat, inaccesibil vreunui magazin si aproape imposbil de replicat de vreo casa de moda.

Pentru mine si prieteni, info mai jos.
tricou vechi



This photo was taken on March 17, 2012

26 aprilie 2012

Film frumos de dragoste cu vorbe fratuzesti

Un super film francez, de dragoste, care merita sa fie retinut si recomandat: Un sărut, vă rog (Un baiser s'il vous plaît).


Actiune simpla, fara efecte speciale deosebite, fara muzica speciala. Atemporal aproape pentru oamenii care nu se pricep la haine dama sau haine barbati, fara masini pe strada care sa-ti indice anii filmului astfel incat cu incredere actiunea se poate plasa oriunde intre anii '50 sau 2012.

Corect, cu o mica exceptie: cele doua telefoane mobile pe care vorbesc (extrem de putin) doua din cele trei fatuci.

Actori simpli, frumosi, necunoscuti (pt mine), un film excelent din toate punctele de vedere.


Mai mult pentru criticii de arta probabil, au inclus ca "efecte speciale" doua faze de dragoste avand in spate imagini care sa inspire pericolul:
Imaginea cu ciuperca palaria sarpelui (otravitoare, cica): 

si cea cu pericol de foc, toxic:


Am vazut filmuletul cu putin inainte de secventa de o deborabila inocenta cam de pe aici:



si mi-a placut, motiv pentru care "il premiez" cu 3 trailere de pe youtube.

Actiunea filmului francez via port.ro:

Un sărut, vă rog (Un baiser s'il vous plaît)
  
"Un sărut fără consecinţe" - atât îi cere Gabriel lui Émilie, o tânără pe care a cunoscut-o din întâmplare şi alături de care a petrecut o seară foarte agreabilă.

Însă Émilie refuză oferta lui Gabriel, pentru că ea e de părere că un simplu sărut poate avea consecinţe dintre cele mai neaşteptate.
Franţa, 2007, comedie romantică, 96 minute

regizor: Emmanuel Mouret
scenarist: Emmanuel Mouret
operator: Laurent Desmet
producător: Frédéric Niedermayer
monteur: Martial Salomon

Distribuţia:
Michaël Cohen (Gabriel)
Julie Gayet (Émilie)
Virginie Ledoyen (Judith)
Emmanuel Mouret (Nicolas)
Frédérique Bel (Caline)
Stefano Accorsi (Claudio)

Imagini de pe port.ro de o calitate deosebita (inca nu m-am prins de ce le sterg):



Si cele 1 filmulete youtube:



Interviu actori principali:

In concluzie: Felicitari Pro Cinema, Felicitari Franta.

4 aprilie 2012

Test de raceala

Cica raceala a trecut in momentul in care poti pronunta fara probleme expresia din imaginea de mai jos.


Ma bucr sa vad ca lumea nu a uitat de expresia asta.

11 martie 2012

Orezo Tortilla

Orezo Tortilla - ca alt nume nu am gasit pentru aceasta reteta. Abia acum realizez ca fiecare amestecatura de nutrienti obligatoriu trebuie sa aiba si un nume pentru a ne aminti mai usor ce sau cum tre sa iasa.

Cum spunea un fost coleg din Politie, "Sorine: ca o fii de la femei, bautura sau tutun, orice moarte tre' sa abie un nume".

Cam asa si cu aceasta super mancarica pe care tot nu stiu cum sa o denumesc pentru ca se poate interpreta pe sistem "cafea cu lapte" sau "lapte cu cafea".

Pana una-alta, inaugurez tag="cu usa inchisa", in sens de prea bun pentru a imparti cu altii :)

Istoric: 

Inainte de 9 martie: Facusem un orez fiert brut, la care de 2 zile ma gandeam ce tenta sa-i dau: dulce, sarat, garnitura sau desert. Am vazut nebuneala cu faina de orez, taitei de orez si ma tenteaza tot mai mult orezul.

Vineri, 9 martie, super oboseala. Nu am avut chef sa gatesc asa ca am intrat cu succes intr-un kil de ridichii cu branza de burduf si paine cu bere.
Ca idee, un om normal nu are cum sa se vitaminizeze cu mai mult de juma de kil de ridichii, chiar daca sunt primele pe anul in curs.

Sambata, 10 martie 2012.


Domnisoara Diana Bajenaru posteaza pe facibuci o reteta super rapida de Trotilla Spaniola (de unde logic,  trotilla tre sa fie facuta si in alte tari).

Nu mi-a placut faza cu uleiul din reteta initiala asa ca am avut o viziune: orezul fiert existent in loc de cartofi ;)



Pe concret:

In foaaaarte putin ulei de masline se calesc 2 cepe mari.
Recomandare 1 (nu am facut asta) doar 75%, 25% urmand a se manca in stare cruda, la final.
Recomandare 2: pentru a nu avea suprize cu lipirea pe tigaie, in doubletta de la mediashop care mai are si avantajul ca e prevazuta din fabricatie pentru rasturnare ;) .

Cand se apropie ceapa o idee de calirea finala, se adauga branza (merge orice, branza sa fie) pentru prajire. Cu ocazia asta am vazut ca nu multa lume stie ce aroma adauga branza prajita oricarei mancari. Cantitate... 250-400 grame (cam cat sa mearga cu jumatatea de kilogram de ridichii existenta).

Spre final se adauga 4-5 catei de usturoi chinezesc (alte arome).
Recomandare 1: inca 3-4 la final, pentru substantele active care se pierd.
Recomandare 2: ustoroi romanesc (mie imi fu lene sa-l curat ca e mic).

Se amesteca in veselie pana se vede clar branza prajita.

In acest moment se adauga cele 5 oua, zbuciumate doar cu furculita (ca imi fu lene sa ma aplec sa caut mixerul sau telul) si se amesteca pana cand totul pare aporoape prajit (desi nimeni nu a crapat din aceste ingrediente consumate 100% crude).

In acest moment se adauga o portie sanatoasa din orezul fiert (rece, de la frigider) si se amesteca in veselie pentru omogenizare si prajire relativa a orezului. Cam greut pt ca orezul e cam lipicios.

Pentru design si  prajirea orezului (care la mine nu s-a prea impreunat cu toata compozitia), se rastoarna tigaia doubletta si se mai lasa pana apare o oarece crusta prajita de la orez.

Si cam atat :)

A iesit cam multicel, asa ca am luat doar jumatate din compozitie intr-un castronel de picnic unde s-a mai adaugat:

- 1 lingura sanatoasa de bulion de la frigider (zice lumea ca e asimileaza mai usor proteinele) mai mult pentru a egaliza temperatura;
- cateva degete sanatoase de patrunjel praf (recomandat proaspat).

Se reamesteca tot.

Practic, in acest stadiu se putea adauga orice alt condiment care va place sau are oarece efecte terapeutice.

Cum bine spune marele popor chinez: "Orice misca se mananca, restul este condiment". Adica, din orice mirodenie existenta sub denumirea generica de "condiment" in bucataria dumneavoastra, 200% se poate consuma si sub forma de ceai, infuzie, in scop terapeutic.

Asa ca pe cat posibil, adaugati-l in mancare ca rau nu face.

Next

Restul de juma de kil de ridichii se pun langa aceasta compozitie si se merge la picnic in pat.

Adica: Se ia prosopul de picnic in pat, se alege un post de tv relaxant, ocazie cu care realizati ca mergea toata portia facuta cu bulion si patrunjel de la inceput (am refacut drumul spre bucatarie pentru a face plinul la castronel, recomandat de pamant, lut, de la tarani).


In final nu stiu ce a iesit (ce nume sa-i dau): trotilla cu orez, trotilla cu salata de ridichii sau paine super proteico-vitaminizata din orez pentru ridichii?

Concluzie:
Gust superb, incantator, un preparat super bun care obligatoriu se mananca doar cu usa inchisa, fiind prea bun de impartit :)

Pofte bune!

Nota pentru Diana: Cand facem seo, facem seo. Dar si cand gatim... chiar gatim.