26 octombrie 2008

De Turda

Emisiune la TVR1 de Turda.
In prezentare:
Friptura de Turda
Ceapa (rosie) de Turda

Faza tare la friptura de Turda: nea meseriasu, ca se vedea pe el ca e plin de pasiune si traditie, ne invata ca doar 4 parti din porc sunt bune pt friptura traditionala de Turda.
Deci de retinut de la om intelept: cica nu toata carnea de porc are acelasi gust (vorbim de acelasi agregat). Asta nu stiam.

Next: ceapa rosie de Turda.
Practic de expozitie, pt fanii retro.
Nu pricepui cum se impleteste ca fu prea repede. Ideea de baza (mijloc) pare sa fie un fir de papura, facut cat mai subtire.
Ca idee, cre ca merge un fel de snur in trei fire, din care unul e papura.
De testat in concediu, la pensie... cand o fi timp.

Concluzie: Tare faza cu carnea, de experimentat si pe om mai cu atentie (de cei cu 18 ani impliniti) adica.

Sa nu uit, ca e perioada de pus varza murata si ma bag in traditie. Anul trecut o verificai online in varza murata online cand fu prea tarziu de pus. Se pare ca e o anume perioada cand se pune varza murata, legata de vreo 2 sfinti (in religia ortodoxa).
Acu sa vad cum obtin informatia: ori cu tehnici de manipulare, ori cu versiunea clasica de prins deştele la uşă.
Nume de cod, Ionica (nu tanti Ionica din Bran)

Sănătace
S

Un comentariu:

Valeria T spunea...

BaGA GRABA MARE SI PUNE CURECHIU CA DE NU PRINDE SI O PERIOADA MAI CALDA NU SE ACRESTE!:):):):