11 martie 2012

Orezo Tortilla

Orezo Tortilla - ca alt nume nu am gasit pentru aceasta reteta. Abia acum realizez ca fiecare amestecatura de nutrienti obligatoriu trebuie sa aiba si un nume pentru a ne aminti mai usor ce sau cum tre sa iasa.

Cum spunea un fost coleg din Politie, "Sorine: ca o fii de la femei, bautura sau tutun, orice moarte tre' sa abie un nume".

Cam asa si cu aceasta super mancarica pe care tot nu stiu cum sa o denumesc pentru ca se poate interpreta pe sistem "cafea cu lapte" sau "lapte cu cafea".

Pana una-alta, inaugurez tag="cu usa inchisa", in sens de prea bun pentru a imparti cu altii :)

Istoric: 

Inainte de 9 martie: Facusem un orez fiert brut, la care de 2 zile ma gandeam ce tenta sa-i dau: dulce, sarat, garnitura sau desert. Am vazut nebuneala cu faina de orez, taitei de orez si ma tenteaza tot mai mult orezul.

Vineri, 9 martie, super oboseala. Nu am avut chef sa gatesc asa ca am intrat cu succes intr-un kil de ridichii cu branza de burduf si paine cu bere.
Ca idee, un om normal nu are cum sa se vitaminizeze cu mai mult de juma de kil de ridichii, chiar daca sunt primele pe anul in curs.

Sambata, 10 martie 2012.


Domnisoara Diana Bajenaru posteaza pe facibuci o reteta super rapida de Trotilla Spaniola (de unde logic,  trotilla tre sa fie facuta si in alte tari).

Nu mi-a placut faza cu uleiul din reteta initiala asa ca am avut o viziune: orezul fiert existent in loc de cartofi ;)



Pe concret:

In foaaaarte putin ulei de masline se calesc 2 cepe mari.
Recomandare 1 (nu am facut asta) doar 75%, 25% urmand a se manca in stare cruda, la final.
Recomandare 2: pentru a nu avea suprize cu lipirea pe tigaie, in doubletta de la mediashop care mai are si avantajul ca e prevazuta din fabricatie pentru rasturnare ;) .

Cand se apropie ceapa o idee de calirea finala, se adauga branza (merge orice, branza sa fie) pentru prajire. Cu ocazia asta am vazut ca nu multa lume stie ce aroma adauga branza prajita oricarei mancari. Cantitate... 250-400 grame (cam cat sa mearga cu jumatatea de kilogram de ridichii existenta).

Spre final se adauga 4-5 catei de usturoi chinezesc (alte arome).
Recomandare 1: inca 3-4 la final, pentru substantele active care se pierd.
Recomandare 2: ustoroi romanesc (mie imi fu lene sa-l curat ca e mic).

Se amesteca in veselie pana se vede clar branza prajita.

In acest moment se adauga cele 5 oua, zbuciumate doar cu furculita (ca imi fu lene sa ma aplec sa caut mixerul sau telul) si se amesteca pana cand totul pare aporoape prajit (desi nimeni nu a crapat din aceste ingrediente consumate 100% crude).

In acest moment se adauga o portie sanatoasa din orezul fiert (rece, de la frigider) si se amesteca in veselie pentru omogenizare si prajire relativa a orezului. Cam greut pt ca orezul e cam lipicios.

Pentru design si  prajirea orezului (care la mine nu s-a prea impreunat cu toata compozitia), se rastoarna tigaia doubletta si se mai lasa pana apare o oarece crusta prajita de la orez.

Si cam atat :)

A iesit cam multicel, asa ca am luat doar jumatate din compozitie intr-un castronel de picnic unde s-a mai adaugat:

- 1 lingura sanatoasa de bulion de la frigider (zice lumea ca e asimileaza mai usor proteinele) mai mult pentru a egaliza temperatura;
- cateva degete sanatoase de patrunjel praf (recomandat proaspat).

Se reamesteca tot.

Practic, in acest stadiu se putea adauga orice alt condiment care va place sau are oarece efecte terapeutice.

Cum bine spune marele popor chinez: "Orice misca se mananca, restul este condiment". Adica, din orice mirodenie existenta sub denumirea generica de "condiment" in bucataria dumneavoastra, 200% se poate consuma si sub forma de ceai, infuzie, in scop terapeutic.

Asa ca pe cat posibil, adaugati-l in mancare ca rau nu face.

Next

Restul de juma de kil de ridichii se pun langa aceasta compozitie si se merge la picnic in pat.

Adica: Se ia prosopul de picnic in pat, se alege un post de tv relaxant, ocazie cu care realizati ca mergea toata portia facuta cu bulion si patrunjel de la inceput (am refacut drumul spre bucatarie pentru a face plinul la castronel, recomandat de pamant, lut, de la tarani).


In final nu stiu ce a iesit (ce nume sa-i dau): trotilla cu orez, trotilla cu salata de ridichii sau paine super proteico-vitaminizata din orez pentru ridichii?

Concluzie:
Gust superb, incantator, un preparat super bun care obligatoriu se mananca doar cu usa inchisa, fiind prea bun de impartit :)

Pofte bune!

Nota pentru Diana: Cand facem seo, facem seo. Dar si cand gatim... chiar gatim.

Niciun comentariu: