11 noiembrie 2010

Cultura utilizatori internet Romania

Scurta analiza a culturii utilizatorului roman de internet intr-o evaluare a cuvintelor cheie Adrian Paunescu vs Madalina Manole, cu referiri la Geoge Pruteanu si Mihai Eminescu: niet kultura. 6234 cautari saptamanale la poze cu madalina manole moarta.

Intial am vrut sa refac studiul cuvintelor cheie "Madalina Manole vs Laura Stoica", lucru amintit in actualizarea datelor in wikipedia, ca o analiza a culturii si interesului utilizatorului roman pe zona de arta si cultura.

Am ales traficul generat de tristul eveniment al omului de cultura Adrian Paunescu vs Madalina Manole.

In ambele grafice se poate observa un interes scazut pe timpul vietii, urmat de o crestere surprinzatoare in timpul evenimentului si o scadere accentuata dupa eveniment.

Grafic cuvinte cheie Madalina Manole:


Grafic cuvinte cheie Adrian Paunescu:

cuvinte cheie Adrian PaunescuPentru expresia Adrian Paunescu inca nu exista istoric, dar... la pariu ca va avea aceeasi soarta?

De ce imi permit sa pariez?

Motivul e deosebit de simplu, generat de combinatiile in care apare expresia Madalina Manole: 6234 cautari saptamanale la "poze cu madalina manole moarta", asa cum se poate vedea si in situatia de mai jos.


Jenant? Oripilant?

Astea sunt statisticile si cam acesta pare sa fie profilul utilizatorului roman de internet, lucru care te face sa intrebi: Ce naiba fac oamenii de cultura din Romania?

Chiar au romanii nevoie de cultura?
Chiar fac oamenii de cultura ceva?

Cautarile sunt de departe dubioso/traumatizante.

Intr-o analiza "cultura versus educatie", iarasi as paria pe educatie.

Ocazie cu care as vrea sa amintesc de unul dintre putinii oameni romani, cu adevarat preocupat de educatia romaneasca, regretatul George Pruteanu.
Indicatori ce pot fii demni de luati in considerare: Scade interesul pentru George Pruteanu, scade si pt cultura si educatie.

Pacat, dar cam asta pare sa rezulte din analiza consumatorului de internet din Romania.

Note pentru analize periodice si documentare

Cuvinte cheie Mihai Eminescu la data de 11 noiembrie 2010 (desi parca era corect Mihail Eminescu).Grafic cautari Mihai EminescuPagina Wikipedia Madalina Manole a fost actualizata (imagine la data evenimentului).
"Succesuri!"

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Sorin Frumuseanu spunea...

Tks Vlad de aprecieri. Baiul e ca nu sunt blogger, tinand cont ca 90% din timpul online sunt ocnectat pe forum seoPedia: http://forum.seopedia.ro

De regula nu ascult radio online, dar ... why not?
Singura rezerva e cu manelele. Nu ma omor dupa ele, dar trebuie sa recunoastem ca unele chiar suna bine si sunt potrivite pentru anumite evenimente.

Sa mai intreb de romante? M-as mira sa gasesc, chit ca nu sunt nici pe departe manele :)

E ok cu promovarea, daca radio nu papa multe resurse o sa ma documentez.

Tks

Secretele Naturii spunea...

Nu inteleg la ce te mira... aceasta este situatia :-??