25 martie 2009

Infernul vieţii cotidiene în România


Infernul vieţii cotidiene în România Comunista, zice Amos News in articolul Infernul vieţii cotidiene în România comunistă, prezentat în capitala simbolică a anticomunismului

Dramatism la maxim in articol, alaturi de cateva imagini sugestive:

Imaginile lui Andrei Pandele reprezintă unul dintre cele mai zguduitoare documente ale existenţei obişnuite în faza terminală a comunismului românesc. Cele 28 de fotografii selectate de curatorul expoziţiei, Witold Krassowski, expun în detaliu absurdul şi umilinţa unei existenţe mutilate de penurie, violenţa arbitrară a devastărilor urbanistice, dezagregarea comunităţii prin abrutizare, ignoranţă şi frică.

Fotografiate clandestin în anii ’70 şi ’80 cu riscul celor mai severe pedepse, aceste imagini ale abandonului şi decadenţei explică, într-un mod direct, natura inumană a comunismului, sugerând însă, în subtext, şi dificilul drum parcurs de la România lui Nicolae Ceauşescu la România europeană.

Deci nu comentam daca nu vedeam expresia "Romania Europeana" si mi-a venit sa rad.
Nu stiu cine este
Andrei Pandele, dar in mod cert, are ca target trecutul, igonorand ce se intampla in actuala "romanie europeana".

Eu zic ca nu-i corect si nici impartial.
Cunoscand destul de bine reactiile audientei romanesti, din trei cuvinte si patru poze cu batrani lesinati la cozi la medicamente, someri obligati sa fure, violuri si ruinele vechilor intreprinderi de stat, ii fac sa ii ridice statuie lui Ceausescu, acum, in 2009, in "marea Romanie Europeana".

Ca sa va amuzati, urmariti bataie la carne in Brasov, show real din luna ianuarie 2009, in marele oras Brasov. Am si poze de la stirile unui post local si efectiv cativa amici care au fost chiar in magazin mi-au zis ca singura solutie ca sa-i linisteasca pe oamenii disperati a fost sa se arunce cu bucati de carne in spatele cozii.

In concluzie, cat de greu ar fi sa faci o galerie de imagini pe tema "Infernul vieţii cotidiene în România Europeana"?
Din pacate, material pe toate gardurile. Atunci ce puii mei au cu perioada comunista? Rusinica pentru impartialitate.






Niciun comentariu: