10 martie 2008

Targ de Paste 2008

Târg de primăvară în centrul Timişoarei

Datorită succesului de care s-a bucurat Târgul organizat de Primăria Timişoara cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, municipalitatea va organiza, în perioada 21 martie-2 mai, un Târg de primăvară în centrul oraşului, transmite corespondentul AMOS News.

Perioada este mai lungă, astfel încât să fie cuprinse şi sărbătorile prilejuite de Paştele catolic şi cel ortodox. Deoarece se vor deschide şi terasele de-a lungul scuarului, târgul va fi concentrat pe platoul din faţa Operei. "Vor fi 22 de căsuţe, toate la fel pentru că sunt ale Primăriei, la care se vor comercializa ouă încondeiate, dulciuri, turtă dulce, cozonaci, flori, icoane, ceramică, ornamente şi alte produse specifice", a precizat viceprimarul Adrian Orza.

Printre surprize, va fi un cuib uriaş, de 25 mp, cu un diametru de 8 m cu ouă colorate şi iepuraşi vii, un iepuraş de pluş de mărimea unui om cu care copiii se vor putea fotografia, o roată a olarului unde se vor face demonstraţii şi micuţi vor afla cum se confecţionează vasele din lut. Totodată, se vor organiza diferite manifestări artistice.

Pentru prima dată, municipalitatea pregăteşte o astefel de manifestare şi pentru micii locuitori dintr-un cartier, Calea Girocului, urmând ca în Parcul Pădurice să fie amplasat un cuib pascal similar celui de pe platoul din faţa Operei.

Niciun comentariu: