De la radio, ceva de la nu stiu ce studiu savant.
Cica e mai bine sa-i spui unui copil "bravo, de data asta ai reusit" vs "bravo, esti destept" .
Ca cica daca stie ca e destept nu mai avanseaza = leneveste.
De verificat
Blog sorin frumuseanu | Sa nu uiti Darie: Jurnal online despre lucruri pe care vreau sa-mi amintesc
21 septembrie 2017
30 august 2017
Pe Clisura Dunarii la Casa Dorului
Dupa lupte milenare si o gramada de bani bagati in amenajari si reamenajari, gata si site cu casa de Cazare pe Clisura Dunarii.
In mod normal fain era sa fi facut poze de la începutul inceputurilor : turnare fundatie, construire pereti si finisaje, cat s-au chinuit sa curete gradina de bolovani pana sa ajunga la gazonul care a iesit cum a iesit. Ca na, acu e 2017 si putem pune poze pe toate gardurile. Dar oamenii muncii zic ca acele poze nu arata bine, parerea mea fiind ca erau ok macar asa, de amintire.Dar cum gusturile nu se discuta, la aproape 2 luni de când s-a dat drumul la unitatea de cazare Casa Dorului, www.casadorului.ro , cat de cat am dat drumul la site-ul de prezentare.
Practic nu era gata nici acum, noroc ca a venit in zona fotograful meu preferat cu super-tehnica din dotare: Canon eos 5d mark iii.
relaxare la munte si la mare |
Asa ca ne-am pus si pe site:
cu lene pe Clisura Dunarii |
Desi nici cu pozele facute de mine cu aparatul foto DSC RX100 nu mi-e rusine, problema aici e ca mai tre studiata si cartea cu instructiuni si exersata arta fotografiei pe pisicile din dotare. Cum zic oamenii de la Sony: "Camera foto compactă a profesioniştilor". Asa o fi, mai tre si scoala ca parca e prea destept pt mine.
Despre unitatea de cazare:
E a "oamenilor mei" (casa de familie), oameni care s-au saturat de oras si si-au facut o casa la tara. Ca sa mai amortizeze din cheltuieli, ca mai tot omul cu casa mare, ofera turistilor 5 camere pentru cazare.
De mentionat: au caldura si apa calda, inclusiv in jacuzzi si sauna :) Probabil e una dintre cele mai frecvente intrebari ale turistilor: "Aveti apa calda?" Da, au, mai ales caldura in sauna :)
Parere personala: s-au chinit cam mult cu atatea amenajari de finete, zic ca era ok sa-i dea drumul din anul 2016. Dar, repet, gusturile nu se discuta.
Ce nu-mi place: dupa gusturile mele, gratarul e cam micut, insa cu siguranta e o anume logica, ce mie imi scapa.
Mancare si bautura: era fain sa ofere si masa insa un bucatar bun se gaseste cu greu si nu doar aici. Plus o gramada de autorizatii pe care le stiu de la amicii mei cu unitatea de cazare din Predeal Vila Evergreen.
Despre site: o tema gratuita, excelenta pentru ce am vrut sa fac, Kadence Themes , pastrata intentionat pe site-ul propriu si personal de servicii www.seoextendserv.ro . Inca nu are webmastere instalate, maxim i-am rulat un xenu si cam atat. Din viteza se pare ca l-am lasat la indexat cu ceva zile inainte (visam sa-l termin mai repede) si chiar si fara vreun link Google l-a indeaxt:
Soarta, oricum nu se preta la seo, sezonul de cazari pe clisura fiind pe sfarsite.
Inca nu are cont de facebuk, linkedin si alte minuni ce tine de social media, nici macar blog, in lucru fiind politica de comunicare cu clientii.
Nu recomand sa folositi forumularul de contact: mailurile ajung la mine si eu ii sun. Motiv: nu sunt oameni de online, sunt genul care nu au nici macar cont personal pe facebuc: cica e prea frumos afara ca sa stai pierzi timp online. La o adica, asta e si motivul pentru care si-au facut si casa pe Clisura Dunarii.
Despre oaspeti: alaturi de turisti-turisti s-au cazat aici si prieteni apropiati. Toti au fost super-multumiti, acum ca am dat drumul la site sper sa pun si pozele de la ei. Cu ocazia asta am invatat si eu ce de locuri frumoase se gasesc la 25-50 km de unitatea de cazare. In timp cred ca voi face un ghid turistic, astfel incat oaspetii sa-si faca un program cat mai eficient de vizitare obiective.
Ca eu personal as sta toata ziua tolanit pe sezlonguri in curte, alta poveste :)
Despre drum (sosea): au cam inceput sa-l (re)asfalteze, e incomparabil mult mai bun fata de anii precedenti.
Cam atat pe moment, astept intrebari, recenzii si toate cele.
Drum bun sa aveti!
26 august 2017
Cu Keberle Gabriela
Cu ceva arta romano-germana, productie Keberle Gabriela, fata lu' Pemu cum s-ar numi.
Scop: sa ne aminteasca peste cativa ani cam ce a vrut sa creeze acolo.
bag sama ca nu i-a placut presul din curte, daca e cu "buna" zic ca e de bine |
desen pe beton, versiunea 1 |
desen pe beton mai la umbra |
in speranta ca am focalizat mai bine donsoara desenata |
cine stie ce a scris aici, aflam noi intr-o zi |
acelasi scris, poate vedem mai bine |
jucarie din polistiren, probabil zar nemtesc |
test de focalizare, aparat foto prea destept pt mine |
tot test de focalizare |
arta trece prin stomac, zilele orsovei 2017 |
doi pemi :) |
4 aprilie 2017
Poezie urzici
Ca tot cautam minunata poezie, invatata parca de la un fost profesor de eoconomie politica
Primãvara-i mama noastrã
Cresc urzâcile pe coastã
Vin țâgani sã le culeagã
Sã le puna sã le fiarbã
Urzâca-i bucatã noauã
O mâncã domnii cu oauã.
Reteta asiatica furata de pe facebuc Alina
Din secretele vecinilor: salata coreeana de urzici sau spanac
1 kg urzici sau spanac
3 legaturi leurda sau usturoi verde
3 legaturi ceapa verde
Sosul:
- 1 lingura pasta de fasole Teng Giang
- 2-3 linguri ulei de suasan sau pasta Tahini
- jumatate de cescuta sos de soia
- seminte de susan
Urzicile/ spanacul se oparesc rapid ( 15 secunde) pentru a ramane crocante, apoi se spala in apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde aprins ( vibranta +30%). Netocate, se amesteca cu ceapa verde si leurda taiate bucatele.
Sosul se face prin amestecul celor 4 ingrediente, intr-un castron, pana se omogenizeaza, apoi se amesteca cu salata.
Se serveste cu orez rotund fiert in abur!
1 kg urzici sau spanac
3 legaturi leurda sau usturoi verde
3 legaturi ceapa verde
Sosul:
- 1 lingura pasta de fasole Teng Giang
- 2-3 linguri ulei de suasan sau pasta Tahini
- jumatate de cescuta sos de soia
- seminte de susan
Urzicile/ spanacul se oparesc rapid ( 15 secunde) pentru a ramane crocante, apoi se spala in apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde aprins ( vibranta +30%). Netocate, se amesteca cu ceapa verde si leurda taiate bucatele.
Sosul se face prin amestecul celor 4 ingrediente, intr-un castron, pana se omogenizeaza, apoi se amesteca cu salata.
Se serveste cu orez rotund fiert in abur!
25 martie 2017
Greutate pantofi
Din seria concurs de lenesi sau antisport (m-as mira sa-i ajute pe cei ce fac sport): de lene am luat la plezneala neste papuci usori si de curiozitate am masurat si greutatea.
Acum ca vor implementa magazinele online filtrul "greutate" sau nu, tine strict de cat de mult vor sa ajute utilizatorii. De lene nu am verificat cautarile in google keyword planner, dar ma gandesc ca sunt destui care cauta pantofi usori (papuci scria pe casa de marcat :) ).
Deci test greutate pantofi: cei vechi si cei noi:
Vechi:
Greutate pantofi vechi |
detaliu gramaj: 297,8 |
Pantofi noi |
Detaliu greutate: 181,2 grame |
Talpa nu e flexibila, platicul duce spre dubios dar sunt usori-usori.
Pret 98 lei :) Daca tin o primavara+toamna - vara (vara port doar papuci) sunt multumit.
Nota pt medici sau cei cu preocupari de sanatate: dreptul e cu 1 gram mai greu :) Sa fie asta un semn de calitate? Sa merem cu cantarul la magazin!
O viata usoara sa avem!
20 martie 2017
Minibatman cu casca de protectie
Ca vazui la un coleg de pe forumul de seo o motanoasa pisicoasa cu cascheta de portocala pe cap.
Mi-a facut pofta si am zis sa incerc si eu :)
Luat 4-5 portocale mari (cele mai mari) din care am facut cascheta:
Profitai de faptul ca era inca adormita ca sa nu muste (prea rau) si a iesit minunea :)
Data foto corecta: prin martie 2017.
Mi-a facut pofta si am zis sa incerc si eu :)
Luat 4-5 portocale mari (cele mai mari) din care am facut cascheta:
Profitai de faptul ca era inca adormita ca sa nu muste (prea rau) si a iesit minunea :)
Data foto corecta: prin martie 2017.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)