22 mai 2014

Cu omizi paroase si trandafiri

Mterial de documentare pentru marele specialist in ale naturii, Doru Panaitescu, inainte de a pufai trandafirii cu ddt.


Or fi oo de buburuze, viespie sau paianjeni? Cresc doar aproape de floarea de trandafir. Intr-o foto apare si un melc.

Mare multumire Dorule.

Galerie foto:

varf trandafir cu oua de ceva

foto mai clar cu oua

tot oua

aceleasi goange

melcul micut, destule frunze si pt el

dusmanul, omida paroasa, sub frunza

inca un pui de omida paroasa

dusmanul la plimbare, a ajuns si la patrunjel :)

tot omida paroasa

omida

omida calare pe un boboc de trandafir catarator

probabil o omida paroasa satula, nu sta la pozat

Multumiri

17 mai 2014

Preturi la cirese si capsuni de primavara

preturi fructe cirese capsuni
preturi fructe primavara
Ca sa tin minte perioada si preturile data viitoare, nota cu preturile la ciresele si capsunile aparute acum.


Preturi Drobeta Turnu Severin, piata mare :
12 lei cirese
9 lei capsuni.

Data 17 mai 2014.
Ridichii: 1 leu legatura medie.

Preturi Orsova: prea aproape, marele alb nu franeaza pe distanta asta :)

Nota: un furazolidon/saprosan nu strica sa fie in casa, in caz de exces si plecari urgente :)

13 mai 2014

Magazin cu viagra si clinica de faloplastie

No hai ca ma saturai de atatea directoare de articole care nu accepta expresii gen faloplastia, marire de penis, viagra si cialis mergand pe ratiunea ca ii sexeaza google.


Pa de ce?

Mihai chiar opereaza la Cosmedica oamenii care au nevoie de marire de penis si pe magazinul pe platforma kubu.ro si Calin chiar ofera pastile viagra.

magazin viagra
La vitafarm.ro se vand online pastile de viagra
clinica de chirurgie estetica
La cosmedica.ro, clinica de chirurgie estetica, oamenii pot mari penisul. Normal, si traumatologie, arsuri, tumori dar se ocupa si de penis si de operatii vagin la domnisoarele cu probleme.


Cum pusca mea sa-ti faci familie daca nu ai fie cm necesari pentru transferul nectarului masculin sau daca dinstinsul organ nu sta suficient de tapan pentru a facilita transferul magicului fluid dadator de viata?

Ma saturai de atatea teorii privind banarea de google a site-urilor care totusi ajuta oamenii sa-si perpetueze specia.

Ma lipsesc de cei 10 dolari facuti din adsense in ultimii 4 ani cu marele meu blog, dar macar sunt convins ca neste oameni au gasit informatia care sa-i ajute sa-si inmulteasca familionul.

Asa ca... proletari din toate tarile... uniti-va. Amicii mei chiar va pot ajuta.

20 aprilie 2014

Cu Paste 2014

Cu facut de oo, distinsa mea imagine si un alcool nou: Adica Paste 2014.


Vreme de cacao, oboseala cu inscrierea marelui alb (rechin alb... ca idee, ceva mare, garaj de buburuza), motiv pentru care s-a mers pe versiunea rapida, ce permite mult-mult somn.

Pregatire oo, versiunea clasica.

Oo de paste, de la stanga la dreapta: galben (deja unse cu grasime), verde, rosu, iar galben si albastru



Oua de paste rosii si galbene


Oua mari de paste, imagine detaliu

Un unghi superb cu oo de paste


Cu mainile curate: ouale vopsite clasic nu murdaresc
Desi inclin sa cred ca vopseaua de oo era din anii trecuti.



As fi mers pe metoda cu oua cu vopsea pe baza de ceara si sclipici, dar s-au gasit destui destepti care sa aduca pe piata facaturi, contrafaceri...


Oua, producator Casa de Nutritie Sorin Frumuseanu
Sorin Frumuseanu, oua paste 2014
Masa de paste, cu oameni fara facebuc si imagini publice:
Margaritari gradina, productie proprie

Imagine detaliu margaritari

Ca pana apasa potrelizatorul pe bumb...

Sorin Frumuseanu, asteptand sa iasa potreaua

Masa paste 2014, fotograf nepriceput

Imagine frumusea din cadrul evenimentelor celebrate la Paste:

Mi-au placut culorile: albastru, galben

Detaliu oo paste: cu galben si albastru. Sa fie Ucraina? :)

Si cu cata rosu la oole din fundal. Fotograf ma fac :)

Si o beutura in test, necorespunzatoare, in ideea ca le incerc pe toate cand o fi sa ajung in Predeal: lichior de coniac cu portocale. Amaretto ramane in top :)

Sa sarbatorim ca la carte :)

ps: foto cu marele rechin:
matiz, passat
Rechin alb


Cozonac la pahar - Cozonac Trotilla

Dupa experimentul cu cozonac cu mac 90% ok, a mai fost unul, mai jalnic, motiv pentru care am regandit esenta: sa fie cu gust de mac si sanatos.


In consecinta, un nou produs marca Casa de nutritie Sorin Frumuseanu: Cozonaco Trotilla, timp de pregatire max 40 minute, din care munca efectiv maxim 10 minute. Postare expresa la cerererea fanilor, cu dedicatie Edi Tecsan.

Nota: imagini realizate la o zi dupa Paste 2014. De consumat, ca de obicei cu becul stins si usa inchisa.

S-a utilizat un orez alb spart (cel mai ieftin), interesa practic faina de orez. Asa ca minunea asta aducea cat de cat.

Dupe ochi in doua tavite termorezistente (oricum temperatura la steamer nu sare de 90 grade celsius), s-a pus cam 1/3 si apa cu doua degete (in pozitie orizontala) peste nivelul orezului.
Introdus la steamer timp de 40 minute. Deci grame: dupe ochi, ocazie cu care voi inaugura tag "nu ai cum sa gresesti".

Practic amestecul a fost lasat la racit in steamer, nefiind hotarat daca intra la cuptor sau se amesteca direct.

Amestecul de mac.
Cel clasic de cozonac cu mac. Din memorie (de lene sa ma uit pe net) s-a utilizat 100 grame mac macinat la rasnita de cafea (mai bun la presa dar n-avem) si 4-5 de zahar brun.
Asa ca reteta din memorie: In oala mare de doubletta s-a pus ceva apa (evident, tot dupa ochi), din greseala o idee cam mult (erau 2 cm de apa erau ok, am avut 3). La fierbere, zaharul brun. Cand mi s-a parut ca e dizolvat 90%, adaugat macul pentru inca 10-15 minute, foc mic, cu capacul peste - grija ca face spuma). Cu 5 minute inainte de a-l lua de pe foc, introdus jumate de pachet de unt, luat de pe foc si lasat la rece.

In versiunea mea, am tapetat o tava de tort cu ulei si faina (neagra, evident, ca doar facem si nutritie) si am incercat sa pun orezul rece, in ideea de a face un blat, sa pun macul peste si inca o foaie. Big problem, lipicios rau.

Motiv pentru care orezul a ajuns inapoi in doubleta, imbratisandu-se cu macul inca o idee caldut. De acolo in blourile unde a fiert initial. Daca nu il amestecam cu faina din tava de tort, era perfect ok, dar cumva trebuia sa fiarba si faina aceea, chit ca nu era multa. Asa ca inca 10 minute la aburi.

Zapaceala cu servit la pahar, e strict de design, practic primul bol (motivul pt care nu apare in poze) fiind decimat cu adanci pofte inca din noaptea trecuta).

Imbunatatiri: in versiunea rece sau calduta, se pot pune ca la cozonacul cu mac original coaja rasa de portocala, stafide umflate in rom, coniac sau lichior. Evident, un praf de busuioc sau frunuzulite nu i-ar face rau, in situatia de fata a interesat insa ca gustul sa fie cat mai apropiat de cel facut in mod clasic.

Daca nu puneam unt (de obicei nu am pus, acum ma interesa sa fie "cremos"), era ok si ca prajitura de post.

Intrebari?

Am eu una: de ce nu s-a facut cozonacul asa si pana acum? :)

Deci urmatrul produs Casa de nutritie Sorin Frumuseanu? Steamerul e gata de munci:
Next please :)

Galerie imagini Cozonaco Trotilla:

Doar al doilea bol de mac cu orez ramas in steamer


Cam asa arata orezul fiert amestecat cu "crema de mac"

Alta imagine amestec umplutura cozonac mac cu orez alb spart


Bol cozonaco trotilla, pentru evaluare nivel

Imagine cozonaco trotilla, evaluare amestec

Platou cozonaco trotilla
Idee servire: consitenta e de pilaf

Imagine detaliu cozonaco trotilla - cozonac la pahar, practic l-am halit din bol
La design am rezerve mari, a interesat sa fie bun-bun.

Sa avem pofte.

PS: nu sunt acasa :) (mint)










21 decembrie 2013

Spanaco Trotilla

Am uitat cu cati de "l" am botezat trotila, cert e ca e cu tRo, ca sa nu fie confuzie cu tortila. Evident si cu mult spanac. Sa zicem 50%?

Timp de fabricatie: max 40 minute.
Reteta spanac


Nu ma puneam pe scris, dar ma gandeam ca poate asa ii mai amintesc lui Edi Tecsan sa scrie acea reteta magica de ciocolata, sa vad si eu cu ce pot amesteca atata cacao sa sa iasa si in casa "ciocolata cu 75% cacao".

Asadar, stimati tovarasi si preteni, domni si domnite, regi si regine, printi sau printese, inalte fete bisericesti sau fani ai oricaror culte religoase, muzicale sau politice, din seria Casa de nutritie Sorin Frumuseanu, eticheta "cu usa inchisa - prea bun sa fie impartit cu altcineva" - reteta de Spanaco Trotilla cu 50% spanac.

Este o reteta de iarna, mult imbunatatita de la reteta de spanac de vara a altui amic cu blog: Spanacul lui Robert Ivan.

Poze: fara poze :) ca le-am mancat.

Detalii:
- sa invete inclusiv Mircea Dinescu, ca prea le stie pe toate :)
- metoda noua de "inghitire mai usoara" a lintei, aliment super bun, care nu prea imi place, desi e super sanatos.

Minutul zero:
La steamer (jucaria cu aburi unde - verificat - temperatura nu sare de 90 grade celsius - multumiri Dana de luminare. 
Se pune la steamer, timp de aburire 20 minute:
- etaj 1: morcovi si pastarnac
- etaj 2: telina taiata rezonabil - se poate inlocui pastarnacul cu telina, merg si impreuna
- etaj 3: cartofi taiati cat mai marunt - cui nu ii e lene sa curete coaja. Personal ii las la oparit timp de zece minute ca sa se inmoaie cat de cat, pt ca vor mai fierbe intr-o alta apa
- etaj 1-3: o idee de linte. Prea multa nu e ok, nu imi place gustul, dar daca e cu nutritie...

Cantitati: dupe ochi. Sa zicem 3 morcovi medii, 3 pastarnaci medii 1/3 dintr-o capatana de telina, 2 cartofi medii.

Cine nu are steamer: e ok si cu tigaie dubleta (apa in cea joasa), apoi gratarul si tigaia inalta peste sau... direct fierte normal.

La oala cu presiune:

Inca nu sunt 100% sigur ca gatitul la presiune e sanatos, dar la proteine pare ok.

Carne de vita, sa zicem 250-350 grame (de regula 1/3 dintr-un kg). Cica necesarul de carne ar fi de 50 grame/zi, restul fiind surplus care necesita efort de digestie. Cine chiar vrea sa faca nutritie 100% poate sa aleaga doar supa de dupa, cu gust de carne de vita.

Tip carne: inca nu m-am lamurit care e cea mai buna. Inca nu am incercat pe cea cu os, cica aici ar fi o arta (maduva...).

Minutul 20
Se elibereaza presiunea din oala cu vita si se pune la fiert in oala normala, la foc mic. Cine doreste, poate marunti bucatile de carne mai mult.
Timp suficient pentru a toca minunile fierte la steamer. Nici prea mult ca e ok sa simtim ceva tare :)


Se pune spanacul congelat 1kg (inca nu am incercat cu spanac la conserva). In principiu spanacul e ok si crud, dar suntem obisnuiti cu el fiert.

Se adauga in apa clocotita legumele tocate si se mai lasa 5-10 minute. De preferat cartofii sa fie pusi ultimii ca sa nu se lipeasca de fund.

Fara sare :) Fiecare isi pune cat vrea dupa, existand si aici posibilitate de folosire de branza prajita, desi nu e cazul.

Minutul 30-40 (depinde cat de groase au fost legumele, de aici variatiile de timp).

Macar pentru inceput, de preferat sa incercati intr-o oala de 5 l (am avut suprize sa pun prea mult morcov/cartofi si sa nu intre).

In farfurie, la servire se adauga:
- bulion (cat va lasa sufletul) care ajuta la asimilarea fierului din legume + carne.
- 1-3 catei de usturoi.
Cu cat mai romanesti si mai de casa, cu atat mai bine.

Prefer sa nu pun bulionul in oala cu spanac pe motiv ca  o acreste. Ori cantitatea de spanaco trotilla, 50% spanac cam ajunge 3-4 zile.

Se serveste cu mamaliga (sau coleasa, cum ii spnem in banat). Reteta de mamaliga (cu cimbru, cu hrisca sau linte... alta poveste).

Sa aveti pofte!