31 mai 2007

Felicitari Firefox

Adio fraude. Firefox detecteaza acum.

Cine ne aduce facturi RCS & RDS

Niciodata nu am stiut cum ajung facturile RCS & RDS in cutia postala.
Dintr-un articol publicat de Agentia independenta de presa AMOS NEWS am aflat:
5 bani / plic distribuit, cel putin prin Personal Curierat Service.

Articolul:

Peste 17.000 de plicuri conţinând facturile abonaţilor societăţii RCS & RDS au fost găsite miercuri seară, abandonate pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, transmite corespondentul AMOS News.

Potrivit subcomisarului Cerasela Miron, purtătorul de cuvânt al Secţiei Poliţie Transporturi Constanţa, plicurile au fost găsite într-o rigolă de pe malul Canalului, în zona Agigea. Poliţiştii de la Transporturi au aflat rapid că vinovat este Adrian Zainescu, de 20 ani, angajat al firmei „Personal Curierat Service" Bucureşti, care distribuie facturile abonaţilor companiei de cablu şi internet.

Din primele cercetări, a reieşit că tânărul a vrut să părăsească munca de curier şi, în loc să distribuie facturile abonaţilor, le-a aruncat pe malul canalului. Pentru fiecare plic distribuit, curierul primea 5 bani. Adrian Zainescu este cercetat pentru violarea secretului corespondenţei şi înşelăciune.

Autor : Lavinia SICLITARU Joi, 31 Mai 2007 - 11:21 AM

30 mai 2007

George Bernard Shaw

George Bernard Shaw

Scriitor irlandez


De la Wikipedia, enciclopedia liberă

George Bernard Shaw

G B Shaw
George Bernard Shaw (n.26 iulie 1856, Dublin - d. 2 noiembrie 1950, Ayot Saint Lawrence) a fost un scriitor irlandez, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1925, considerat cel mai mare dramaturg de limbă engleză de la William Shakespeare. Shaw s-a făcut cunoscut nu numai ca autor de piese de teatru, ci şi ca critic de artă şi publicist politic.

Biografie

George Bernard Shaw s-a născut la Dublin în Irlanda, în familia unui mic funcţionar. Întrucât resursele materiale ale părinţilor erau foarte limitate, G B Shaw n-a putut merge la universitate, lucru pe care, de altfel, nu l-a regretat, socotind că "nu prea avea ce să înveţe acolo". La vârsta de 20 de ani pleacă la Londra şi îşi încearcă forţele în gazetărie şi literatură. Primul său roman "Lipsă de maturitate" (Immaturity) i-a fost respins de editura "Chapman and Hall". Atras de mişcarea socialistă, devine în 1884 unul dintre fondatorii "Societăţii fabienilor" (Fabian Society), din care s-a format mai târziu partidul laburist englez. Scrie un mare număr de articole şi pamflete pe teme sociale şi politice, remarcându-se ca publicist cu un stil caustic şi combativ. Continuă şi activitatea literară şi reuşeşte să publice primele romane: "Un socialist individualist" (An Unsocial Socialist, 1884), "Profesiunea lui Cashel Byron" (Cashel Byron's Profession, 1885), "Dragoste printre artişti" (Love Among Artists, 1887). Shaw este atras de teatrul realist al scriitorului norvegian Henrik Ibsen şi scrie eseul "Chintezenţa Ibsenismului" (The Quintessence of Ibsenism, 1891), devine admirator al muzicii lui Richard Wagner, pe care îl apără împotriva publicului englez refractar în cartea "Wagnerianul perfect" (The Perfect Wagnerite, 1898).

Încă din 1885 Shaw a început să scrie o piesă de teatru în colaborare cu William Archer, dar ei nu s-au putut înţelege şi piesa a fost abandonată. Shaw a extras schiţele iniţiale şi, dezvoltându-le, a creat prima sa piesă "Casele văduvilor" (Widowers' Houses), reprezentată în 1892. Această piesă şi cele ce au urmat au provocat o adevărată furtună în lumea teatrală şi literară. Popularitatea lui a crescut însă cu fiecare nouă piesă, la sfârşitul secolului Shaw era deja cunoscut ca cel mai de seamă dramaturg al timpului. Devenit celebru, a continuat până la sfârşitul vieţii să participe la viaţa social-politică. Poziţia lui era ambiguă, salută revoluţia socialistă din Rusia şi se declară entuziast după vizita făcută în Uniunea Sovietică în anii 30, anii marilor epurări staliniste, în acelaşi timp condamnă regimurile totalitare şi este adept al democraţiei. A murit în 1950 la vârsta înaintată de 94 de ani în reşedinţa sa din Ayot Saint Lawrence.

Opera

În opoziţie cu dramaturgia superficială a epocei, Bernard Shaw l-a luat ca model pe Ibsen, în care vedea pe unul dintre cei mai mari maeştri ai artei realiste. Dar spre deosebire de Ibsen, al cărui teatru avea mai mult un caracter tragic, Shaw era înclinat spre umor şi satiră, creind situaţii care uimesc la început prin caracterul lor neobişnuit. Oricât de paradoxale ar fi însă, ele conţin, în fond, conflicte din viaţa reală, redate de autor cu multă fineţe. Shaw smulge măştile, dezvăluind contradicţiile flagrante ale vieţii. În majoritatea pieselor lui, problema este pusă şi rezolvată nu în acţiune, ci în replicile spirituale ale personajelor, care vorbesc deschis despre diferite aspecte din viaţa societăţii. Procedeul preferat al scriitorului este paradoxul. Sub masca unui bufon, el a aruncat nu o dată în faţa publicului adevăruri amare, îmbrăcându-le în forma unor paradoxuri pline de haz.

Piese neplăcute

Shaw şi-a intitulat primul ciclu de opere dramatice "Piese neplăcute" (Unpleasant Plays). Publicului i se înfăţişează "nu numai comedia şi tragedia caracterelor sau destinelor individuale, ci şi acele grozăvii sociale care sunt o urmare a faptului că englezul mijlociu, simplu, oricât de amabil ar fi în viaţa personală, ca cetăţean închide ochii asupra celor mai josnice abuzuri..."

* "Casele văduvilor" (Widower's Houses, 1892)
* "Vânătorul de fuste" (The Philanderer, 1983)
* "Profesiunea Doamnei Warren" (Mrs. Warren's Profession, 1894)

Piese plăcute

Shaw arată că de-a-lungul secolelor au fost create tot felul de iluzii romantice pentru a se înfrumuseţa adevărata stare de lucruri. Ori, scopul pe care şi l-a propus el în "piesele plăcute" (Pleasant Plays) a fost tocmai de a spulbera aceste iluzii, de a sădi în oameni o concepţie lucidă asupra diferitelor fenomene ale vieţii.

* "Armele şi omul" (Arms and the Man, 1894)
* "Candida" (Candida, 1894)
* "Omul destinului" (The Man of Destiny, 1895)

Trei piese pentru puritani (Three Plays for Puritans)

* "Discipolul diavolului" (The Devil's Disciple, 1897)
* "Convertirea căpitanului Brassbound" (Captain Brassbound's Conversion, 1897)
* "Cezar şi Cleopatra" (Caesar and Cleopatra, 1898)

Perioada până la primul război mondial

Piese cu conţinut filozofic

* "Om şi supraom" (Man and Superman, 1903), influenţat de lectura filozofiei lui Friedrich Nietzsche şi Henri Bergson.
* "Cealaltă insulă a lui John Bull" (John Bull's Other Island, 1904)

Capodopere ale comediei

* "Maiorul Barbara" (Major Barbara, 1905)
* "Căsătoria" (Getting Married, 1908)
* "Mezalianţa" (Misalliance, 1910)
* "Androcle şi leul" (Androcles and the Lion, 1912)
* "Pygmalion" (Pygmalion, 1912), piesă devenită foarte populară ca "musical" în prelucrarea lui David Lean sub numele "My Fair Lady".

Opera tardivă

* "Casa inimilor sfărâmate" (Heartbreak House, 1919)
* "Înapoi la Matusalem" (Back to Methuselah, 1921)
* "Sfânta Ioana" (Saint Joan, 1923), în care înfăţişează în mod critic procesul şi condamnarea eroinei franceze Jeanne d'Arc. Pentru această piesă i se conferă în 1925 Premiul Nobel pentru literatură.
* "Căruţa cu mere" (The Apple Cart, 1929)
* "Prea adevărat ca să fie frumos" (Too True to be Good, 1932)
* "La strâmtoare" (On the Rocks, 1933)
* "Prostănacul din insulele neaşteptate" (Simpleton of the Unexpected Isles, 1936)
* "În zilele de aur ale bunului rege Carol" (In the Golden Days of Good King Charles, 1936)

Corespondenţa

Pe lângă schimbul de scrisori cu personalităţi ale epocei sale, în special literaţi sau oameni politici, corespondenţa lui Bernard Shaw cu actriţele Ellen Terry şi Mrs. Parick Cambell a rămas ca exemplu al genului epistolar, dezvăluind şi multe întâmplări inedite petrecute în timpul îndelungatei sale vieţi.

24 mai 2007

Reclame Matiz

Cautasem noutati despre tuning matiz si am gasit doua reclame dragute.

Pacat ca in Romania nu se face o promovare asa de puternica la buburuza.

Reclama Matiz 1:

Reclama Matiz II:

19 mai 2007

UPC Orsova | Grila programe

Grila de programe UPC - Orsova, versiunea Basic (cea mai ieftina) , la data de 20 mai 2007.

Cel putin asta e versiunea de la TV.

Mult succes, asteptam partea de date si telefonie care se pare ca nu e disponibila inca pentru Orsova.

Grila TV UPC Orsova

Grila TV UPC Orsova

Grila TV UPC Orsova

14 mai 2007

MS ma imbolnaveste

No hai ca azi ma enervez tare (ups, de luni inca) si trec la 2 pachete de tigari pe zi.

Si de atatia nervi poate ma fac si cu o boala la inima sau la cap datorita Ministerului Sanatatii.

Gasesc o stire interesanta pe portalul Buna Ziua Brasov referitoare la noi masuri anti fumat.

Nu vom mai fuma nici în baruri

În curând fumătorii nu îşi vor mai putea aprinde ţigările nici măcar în baruri sau cluburi. Deşi acest gen de localuri au momentan delimitate sectoare separate pentru fumători şi nefumători, Ministerul Sănătăţii Publice intenţionează să interzică fumatul în orice spaţiu închis, indiferent dacă este vorba de restaurante, baruri, cluburi sau cafenele.

Intru pe site si vad ca ma trimite la doua fisiere .doc ce trebuie descarcate, completate si apoi trimise la doua adrese de email (de ce oare?): costinea@ms.ro si mciobanu@ms.ro

Zic hai sa ajut oameni pana ce dau de fraza:

"Care din datele de mai jos consideraţi că ar fi oportună pentru introducerea unei interziceri complete a fumatului în spaţiile publice închise"

Cu toata stima, e o campanie tendentioasa impotriva fumatorilor.

Raspuns simplu: fumatul trebuie permis oriunde.

Si asta ma duce cu gandul la cuvintele unui fost coleg:

"Mai Sorine: ca o fi de la femei, de la fumat sau bautura, orice moarte trebuie sa aiba un nume".

Ideea e ca nu stiu ce au cu fumatorii in conditiile in care trenurile sunt pline de praf, strazile pline de gunoaie si drumurile pline de camioane ce scot nori de fum.

Masuri impotriva fumatorilor s-au mai luat:

Masura: Introducerea unor texte ciudate pe pachetele de tigari.

Efecte: cine pana atunci nu era hotarat sa cumpere tigari mai ieftine de la coltul strazii, sigur cumpara acum. Pana il prinde domnul politist (fumator si el) pe bisnitar, pana il amendeaza si (daca) se incaseaza amenda trece mult timp. Asa ca adio bani la buget

Masura: Interzicerea fumatului in trenuri.

Trenurile si asa erau mai scumpe decat microbuzele si faceau pauza dupa un anumit interval, timp suficient pentru 1-2 tigari si o cafea.

Efect: Acum cine mai merge cu trenul? Chiar si asa, cine te controleaza la WC? Mai bine ziceau clar: "La CFR se fumeaza doar la buda"

Mai zic ca in mod curent se fumeaza in spitale? De la director de spital pana la ultima asistenta sau menajera, inclusiv pacienti, foarte multi fumeaza pe ascuns si in institutiile medicale si nu neaparat in "spatiile special amenajate". Inca nu am auzit ca un cadru medical sa fie amendat pe motiv ca a fumat la locul de munca.

De remarcat si situatia cinematografelor: multi prefera sa-si cumpere "piratatul" de la colt de strada si sa-l vada linistit acasa, in conditii de confort sporit, inclusiv altaturi de scrumiera si tigara preferata.

Asa ca stimati domni, sunteti liberi sa interziceti fumatul.

Fumatori vor exista mereu, alaturi de localuri publice tot mai goale.

Parca vad invitatie la nunta refuzata pe motiv ca acolo nu se fumeaza .

Apropo, consumul de droguri nu e interzis? Vreun efect?

In locul domniilor voastre as interzice si :

Alcoolul: asta nu genereaza boli? Pe eticheta nu am gasit nimic despre boli, similar cu pachetele de tigari. Bagi 4 beri, gata masa pe ziua respectiva.

Painea: ingrasa si grasimea depusa generaza alte boli. Lumea inca nu are venituri europene asa ca renunta la alte alimente necesare in favoarea painii.

Produsele cu grasime: similar cu exemplul de mai sus. Grasimea tine de foame, dar genereaza alte boli.

Trec peste faptul ca fumatul mai tine si de foame uneori: la 20 mii lei vechi pachetul (normal, la colt de strada) mai sar romanii cateva mese. Apoi cu o paine unsa cu untura, au rezolvat si masa de seara

Propunerea mea pentru campaniile anti fumat: hai sa le lasam pana vor avea si romanii venituri europene

9 mai 2007

Pescuit la Mures

De retinut ca am avut permis de pescuit inca inainte de a avea buletin
Cautand ceva pentru site-ul Agroturism Bran, utilitati, facilitati pentru turisti, am gasit un site frumos, http://www.tirgumures.ro , din care mi-a placut in mod special rubrica Unde pescuim, pe care o consider deosebit de utila muresenilor sau turistilor aflati in mures.
Detalii despre pescuit, preturi, ore, condtii, pesti la Lacul BEZID, Lacul IERNUT, Lacul FARAGAU, Lacul VOIVODENI, Lacul MIHESU DE CAMPIE, Lacul PASTRAVARIA, Lacul SAULIA, Lacul TAURENI, Lacul TOLDAL, Lacul UILA, Lacul UILAC, Lacul ZAU DE CAMPIE, si Lacul SANCRAIU DE MURES (aici cred ca am fost la un restaurant).
Nu sunt un pescar inrait, dar stiu ca era placut.
Ultima data pescuisem flori de Dunare (oarece pesti de max 12 cm, care nu se sperie de om) pe sistem: intrat in apa pana la brau si pus carlig cu rama in fata pestelui, pe care (banuiesc ca din prostie) o inghitea.
Neaparat trebuie sa iau legatura cu Cristinica sa-si reamenajeze / repopuleze cu peste micuta balta de la Pensiunea Magura Branului, macar pentru perioada cand ne vom intoarce in iunie la Bran.

Cazare Predeal

7 mai 2007

Neogen Anunturi | raspuns

Ca raspuns la emailul cu subiect
"sorin, ai vrea sa castigi Nokia 6085?"


No tks. Nu degeaba am facut Sorin wish list

Recomand insa persoanelor care isi doresc un telefon bun, modelul Nokia 5110.

De 7 ani nu am avut probleme cu el si nici nu da semne de oboseala. Acumulatorul, normal, mai trebuie schimbat uneori.
---------
Update 21 sept, 2010: Telefonul Nokia 5110 si-a dat duhul prin ianuarie-februarie 2010, in urma apasarii prea tari pe ecran. Telefonul a crapat cu faima si demnitate, scotand un fum furios

4 mai 2007

Perseverenta

Intr-un final, oamenii care tot trimiteau mesaje de genul - teoretic de la msn.com sau hotmail:
You notified us that you have forgotten your password.
We have changed your password to a random sequence of letters and 
digits!

For more detailed information, see the attached password file ...

au reusit sa treaca de bulk din yahoo, dupa a 6-ea incercare .

Cred ca nu are sens sa va reamintesc sa nu deschideti atasamentul.
Pt statistici: nu aveam cont la hotmail. Dar imi fac azi