8 iulie 2010

Filmul anului: Baiatul din balon | Bubble Boy

Un film simpaticut, Biatul din balon, film vazut seara trecuta la Prima TV, care pe moment conduce in topul filmelor preferate. Oamenii de la port.ro spun ca a fost lansat din 2001, dar abia acum am auzit de el si mi-a facut efectiv placere sa-l vad la tv, desi poate intr-o zi o sa apara si la cinematograf (care cinematograf?).


Legat de "care cinematograf?" casele de film pot sa stea linistite: nu sunt genul care descarca filme piratate de pe internet pentru simplul motiv ca... prefer notiunea de spectacol la cinematograf. Daca am noroc sa vad un film bun la tv, e perfect ok, filmul ramane bun chiar
daca au trecut aproape 10 ani de la lansare.


In plus, daca marile case de productie tot se lauda ca filmul X, Y sau Z a avut incasari de henspe milioane de dolari, s-a gadit cineva sa investeasca in cinematografele romanesti in sensul de macar un cinematograf la 100 km? Evident, daca au avut incasari.

Sunt dispus sa sustin voluntar un portal dedicat cinematografelor la 100 km, gen cinema100km.ro, cu sprijinul prietenilor din agentiile de publicitate online, branding, programare web si webdesign cu care colaborez in mod curent. 


Deci filmul anului (sau cel de pe pozitia 1 la data curenta):

Biatul din balon

(Bubble Boy)


Statele Unite ale Americii, 2001, comedie,
84 minute


Faţă de ruda lui din 1976 - "The Boy in the Plastic Bubble" (care a făcut din John Travolta un star), Bubble Boy  nu mizează aproape deloc pe coarda sensibilă a poveştii.

Jimmy Livingston (Jake Gyllenhaal) s-a născut fără sistem imunitar şi de când a deschis ochii, lumea lui are circumferinţa igluului de plastic în care trăieşte. Jimmy e supravegheat cu o grijă obsesivă de mama lui, hotărâtă să-l ferească de orice ar putea să-i disturbe traiul. Într-o zi însă, inevitabilul se produce. Chloe, vecina şi prietena lui cea mai bună, pleacă la Niagara să se mărite. Jimmy se decide să acţioneze din două motive: individul nu o merită pe Chloe (ştie asta chiar din poveştile ei) şi el însuşi e îndrăgostit de ea până peste urechi, dar nu i-a venit niciodată ideea să-i mărturisească. Schimbând igluul pe o bulă mobilă, Jimmy se aventurează în lumea reală să o găsească pe Chloe şi să-i spună că o iubeşte.

Recomandat acordul părinţilor.

regizor: Blair Hayes
scenarist: Ken Daurio, Cinco Paul
operator: Jerzy Zielinski
scenograf: Garrett Lewis
costume: Christopher Lawrence
muzica: John Ottman
producător: Beau Flynn
producător executiv: Eric McLeod
director de imagine: Barry Robison
monteur: Pamela Martin

Distribuţia:
Jake Gyllenhaal (Jimmy Livingston)
Swoosie Kurtz (Mrs. Livingston)
Marley Shelton (Chloe)
Danny Trejo (Chapa)
John Carroll Lynch (Mr. Livingston)
Dave Sheridan (Mark)
Patrick Cranshaw (Pappy/Pippy)

Data premierei: 7 decembrie 2001


Tks to port.ro, portalul unde puteti urmari programele tv si uneori actiunea dintr-un film la care poate ati pierdut inceputul.

ps: am si capturi din film, dar oarece lene sa le urc pe Flickr.

Niciun comentariu: