8 august 2016

Recenzie Brigada Sinucigasa

Recenzie la noul film americanesc Brigada Sinucigasa (Suicide Squad in americaneste), in stilul prezentarilor din Stiinta si Tehnica dinainte de '89: alt praf, alta pulbere (Razboiul Stelelor).recenzie film cu bataie 2016
film color cu bataie - recenzie
Miercuri vazui reclama la tv la inceput de august 2016, sambata seara am luat bilet la noua productie cinematografica.

20-30 persoane in sala (ora 22:20, 10 minute de reclama, sa acopere probabil pretul biletului?)

Musai obligatoriu ochelari de plastic pe nas, ca cica doar asa vezi 3d, mai exact asa vezi ca fara ei e cu ceata.

Filmul incepe prezentand o tanti de culoare la vreo 50 de ani ce vrea sa faca o armata de rezerva, cu actiuni de elita ce nu implica guvernul american.

Pe rand vedem cum au fost capturati baietii rai: baiatul negru din freci print of bel air (il dadeau la tv iugoslava inainte de '89 la I noc I dan) doar ca acu era mai carunt. Mai prinsara cativa, necunoscuti, fiecare de personaje memorabile si cunoscute: Batman pe unul, Iron Man pe altul, baiatul american cu scutul din aluminiu tare pe altul... Deci smecheri smecheri dar erau si baieti buni mai tari ca ei.

De aici concluzia: e film cu SF, ca tipul rau cu pele de crocodil nu prea parea om. Mai mult chiar: controlau si fatuca nr. 2, o vrajitoare rea, ce avea insa inima la cutiuta la tanti de culoare, marea sefa de trib: cand facea draci, tanti o impungea in inima si se linistea. Ca metoda de control secundara: o cuplara cu un baiat inalt, frumos, destept, cu grad mare in armata americana.

In ziua zet la ora has, marea sefa de trib de culoare prezinta altor sefi de stat americani noua echipa de sacrificiu, insistand pe beneficii. In demonstratie arata cum donsoara vrajitoare aduce in cateva minute nu stiu ce dosar secret al unei armate rivale sua, lucru ce te face sa te minunezi: Batman, Iron Man si ceilalti baieti buni erau asa de slabi sau aveau onorariul prea mare ? :)

Sefii impresionati, aprobari pentru noua armata.

Aici insa se schimba directia: in loc sa se bata cu cine stie ce puteri straine asa cum ne asteptam, donsoara vrajitoare uita ca o doare inima din cutie si fuge sa-si aduca la realitate fratele, tot un duh pastrat intr-un borcan la fel de ermetic. Evadeaza adica. De ce doar fratele... nu stim, ulcele erau destule pe acolo.

Si de acu' incepe bombardeaua pe bune.
Vrajitoarea suparata isi elibereaza fratele si vrea sa construiasca o masinarie care sa distruga pamantul.

Alaturi de trupe speciale americanesti, baiatul indragostit de vrajitoare pleaca cu noua trupa de nelegiuiti sa puna la punct vrajitoarea. De siguranta implanteaza la fiecare vagabond o nano grenada, in caz ca aveau si astia idei de evadare: fix exact in cap, in gat... pe acolo.

Ce faceau in timpul asta Batman, Omul Paianjen si ceilalti baieti buni nu stim si nici nu aflam pe tot parcursul filmului: poate i-a lovit gelozia, poate nu s-au inteles la bani... Mister deci, cert e ca li se rupea putin ca soldati americani (oameni) erau impuscati de vrajitoare si noua ei armata (transforma in luptatori soldatii decedati, ca in jocul unde aveai un magician care convertea trupele ostile).

Si se impuscau in veselie, mai cu arma, mai cu sabia, mai cu cutitul... elicoptere picate. Unul din baietii rai nu reactiona: baiatul cu incendiile. Adeca era un tip care doar cand se enerva (in stil Geani din Las Fierbinti) scotea flacari pe toate gaurile. Si ce flacari! Baiul era ca i se cam rupea de actiune, calm baiatul, total neimpresionat de camarazii cazuti. Ardelean probabil sau nesimtit. Cu chiu cu vai baiatul negru din Freci Prins of Belair ii zice ceva si incepe fochistul sa forjeze. Si ce flacari!

Bag sama ca baiatul cu focul era consumabil pt ca dupa ce se cafteste "de la zeu la zeu" cu fratele vrajitoarei nu mai iese din gaura. Poate in episodul 2.

Cert e ca tipa de culoare neagra, marea sefa de trib, inteapa in draci inima vrajitoarei, degeaba insa, motiv pentru care e expediata in lumea celor drepti de donsoara vrajitoare la prima intalnire cu domnia sa. Pai sa nu-ti vina dracii de la atatea intepaturi?

Spre final, stupoare: tanara vrajitoare propune armatei de nelegiuiti un pact, o alianta. Ca de ce nu stim, ca doar baiatul imbracat in reptila parea mai neomenesc, restul fiind doar carne si oase, adevarat mai isteti.

Isteti adica o kilaresc si pe ea, in loc sa o tina in viata pentru a vedea ce neamuri mai are ascunse prin ulcelele cu duhuri, informatie pretioasa, mai ales ca era neam naravas rau.

Si cam asta fu: actiune idioata insa cu multe impuscaturi si mai ales color!
Fara fraze memorabile, fara glume de retinut, un mare minus aici. Dar tot color fu :)

Ca tot castigai un bilet, urmatoarea recenzie despre filmul cu "chelul meu", alt tip naravas, mai chelios, care mai facu neste filme unde isi perpetua specia cu prietena in public. Asta daca ma mai primesc in sala de cinema.

Niciun comentariu: