30 iunie 2012

Slabeste cu reteta rece

Incepand cu un mic comentariu privind abuzul de grasimi: totusi, rosiile crude trebuie sa se intalneasca si cu uleiul de masline ca sa genereze nu stiu ce enzima sanatoasa. Am evitat uleiul un timp pana am vazut combinatia cu patlageaua, unde chiar e necesar.


Tot cu rosiile: mai e o substanta buna in veselie pt inima care se genereaza doar la temperaturi mari.

De unde doua concluzii:
1. In paralel trebuie consumate rosii proaspete si gatite (poate gasim proportiile pe vreun site cu retete de salabit.
2. De studiat pe viitor care plante/legume cedeaza componenta sanatoasa doar la temperaturi mari.

Deci, o noua reteta proprie si foarte personala de slabit, ideala inclusiv vara.
Ingrediente: orez rosu, orez negru, orez salbatic, arpacas, 2-3 bucati de carnat afumat, obligatoriu busuioc, iaurt.

Pas 1. 
Cu cateva ore inainte se lasa intr-un bol cu apa un amestec de orez negru, orez rosu, orez salbatic si ... arpacas. Ideea e sa se umfle cat de cat/cat mai mult si sa le ferbem mai putin. De regula atunci cand face bule e semn clar ca se apropie de fermentatie.
Nu mai zic cate componente active sanatoase are fiecare.
(si iote cum ajungi sa nu mai mananci paine cateva luni - paine tratata la temperaturi mari = la temperaturi mai mari cica o sa creasca numarul de glucide/lipide).

Pas 2. 
Pregatire carnati
De preferat pe gratar sau la cuptorul cu halogen gen flavor wave... (acum sunt sute de modele): 20 min la 180 grade.

Pregatire garnitura/paine
In acelasi timp la steamer se pune amestecul de orezuri. Fiind mai moale, e suficient sa fie gatit mai putin gen 20-25 minute la steamer. Am fost curios si am vazut ca temperatura nu creste peste 90 grade - aburul e abur-  de unde si un tratament termic mai redus, adica distrugem mai putin.

Pas 3
Relax pana se face ora de masa.

Pas 4.
Intr-o farfurie se pune o parte din amestecul de orezuri/arpacas (la ochi, cam 150 grame)= cam cat e portia de pireu de obicei,  care se amestea si cu 1 lingurita de busuioc (uscat la mine) si vegeta, atat pentru gust (ca e mai bun sarat) dar mai ales pt ca zic neste oameni ca busuiocul trebuie sa se intalneasca si cu clorura de sodiu pentru a genera iar ceva bun.
Peste: iaurtul de la frigider si carnatii.

Recomandare de mai bine: juma de lingurita de cimbru nici nu se simte si nici nu face rau (am uitat). Ca pana ne punem sa bem ceai de cimbru...

Sa avem pofte bune si sanatoase.

nota: Fara poze ca e prea bun ca sa mai am timp sa si fotografiez :)


Niciun comentariu: