Ultima achizitie in materie de noi condimente si nutrienti sanatosi intrati in bucatarie: orez negru, roscat, brun, busuioc si restul.
foto 1 Detaliu condimente:
Cafea Amigo intra la medicament pentru trezire.
Ca undeva scrie (verificat in mai multe locuri) ca bulion ajuta la asimilare fier: 3 tipuri de bulioane.
Arpacas de doua tipuri pentru reteta mea de coliva. Adica in loc de paine neagra, tarate.
Un fel de vegeta: pana ma orientez spre legume uscate si o reteta de vegeta din plante dezhidratate, buna si chimicala aia ca are forma de bobite.
Orez spart: alb, ieftin si bun: intereseaza sa fie cremos, nu conteaza bob. Idem, inlocuieste cu succes painea.
Cica sa nu-l tratam prea tare termic: la steamer cu el dupe ce il tinem o zi in apa ca sa se mai inmoaie.
3 tipuri de busuioc. Nu stiam ce sa aleg, ca idee e un must have. Prietenii zic ca in mod curent beau ceai din asa ceva. Ca idee, bun pt ficat si muuulte altele.
Vegeta clasic: sa fie.
Orez roscat, orez negru: cautam la greu, tks Cora Dr. Tr. Severin.
Iar arpacas: de curiozitate pt comparare timp de fierbere.
Teresant busuioc reteta rapida (evident dupa ce am mai trimis-o) de desert:
Orez fiert de n zile (de la frigider): reincalzit cu ceva apa si lasat la racit.
Dpa 5 min, cand cica ajunge temperatura de la 100 la 70 grade (asa zic englejii la ceai) se arunca (fara prea multa forta) 2 lingurite de busuioc (praf, pana gasesc seminte sa pun), cacao la greu, un praf de scortisoara, 2 lingurite, 2 linguri de miere, extrem de putina sare.
Ca idee, cica la ceai de busuioc ajung 200 ml de apa. Orientare.
Efect: super bun pt neuron de la cacao.
Busuioc: Super bun pt ficat si cica mai anuleaza transformare glucide (din miere) in grasimi.
Miere: cine nu stie.
Scortisoara: antiseptic, antibactericid, anti muuulte.
Timp preparare: max 8 minute (cu orez pregatit deja).
Pofte sa aveti!
2 comentarii:
daca gasesti seminte de busuioc arunca-le langa gard sa vezi ce tufa se face in cateva saptamani...
incearca arpacas fiert cu cacao si zahar... super bun... un fel de coliva fara bomboane :))
Cu arpacas: Imi place cum gandesti. Iote reteta mea de coliva http://sorin-frumuseanu.blogspot.ro/2010/12/reteta-coliva.html
Cu busuioc e mai grele, cica trebuie alimentar-italienesc, nu de la biserica.
Iote ce zice Diana Bajenaru: http://www.dianabajenaru.ro/busuioc-proaspat-si-alte-plante-aromatice/
Trimiteți un comentariu