17 iunie 2007

Datorii CFR

Jurnalul National anunta despre datoriile CFR la Electrica:

DATORII. Electrica a pus sechestru asigurator pe mai multe active ale CFR Călători din cauza restanţelor companiei la consumul de energie electrică. Compania datorează Electrica de 550,3 milioane de lei, din care 90,8 milioane lei reprezintă penalităţi. Ministerul Transporturilor a cerut Guvernului suplimentarea cu 450 de milioane lei a bugetului CFR Călători. Întreruperea curentului la tracţiunea trenurilor ar avea efecte directe şi imediate asupra circulaţiei trenurilor de călători şi de marfă. (Elena Stan)

Cum spuneam si in articolul despre interziceri complete a fumatului

Masura: Interzicerea fumatului in trenuri.

Trenurile si asa erau mai scumpe decat microbuzele si faceau pauza dupa un anumit interval, timp suficient pentru 1-2 tigari si o cafea.

Efect: Acum cine mai merge cu trenul? Chiar si asa, cine te controleaza la WC? Mai bine ziceau clar: "La CFR se fumeaza doar la buda"

Persoanele nefumatoare care circula cu CFR ar trebui sa se bucure ca nu ma simt fumul de tigara, dar trenul trebuie sa circule (cat mai poate) asa ca tot nefumatorii suporta o parte din veniturile obtinute de la clientii fumatori pierduti de CFR.

Estimez inca vreo 2 ani pana toate site-urile care publica mersul autobuzlelor pe anumite zone, de genul Autogari.ro se vor uni intr-o baza de date comuna si nefumatorii vor putea calatorii chiar singuri in compartiment sau chiar vagon, evident la un pret potrivit.

Niciun comentariu: