26 aprilie 2012

Film frumos de dragoste cu vorbe fratuzesti

Un super film francez, de dragoste, care merita sa fie retinut si recomandat: Un sărut, vă rog (Un baiser s'il vous plaît).


Actiune simpla, fara efecte speciale deosebite, fara muzica speciala. Atemporal aproape pentru oamenii care nu se pricep la haine dama sau haine barbati, fara masini pe strada care sa-ti indice anii filmului astfel incat cu incredere actiunea se poate plasa oriunde intre anii '50 sau 2012.

Corect, cu o mica exceptie: cele doua telefoane mobile pe care vorbesc (extrem de putin) doua din cele trei fatuci.

Actori simpli, frumosi, necunoscuti (pt mine), un film excelent din toate punctele de vedere.


Mai mult pentru criticii de arta probabil, au inclus ca "efecte speciale" doua faze de dragoste avand in spate imagini care sa inspire pericolul:
Imaginea cu ciuperca palaria sarpelui (otravitoare, cica): 

si cea cu pericol de foc, toxic:


Am vazut filmuletul cu putin inainte de secventa de o deborabila inocenta cam de pe aici:



si mi-a placut, motiv pentru care "il premiez" cu 3 trailere de pe youtube.

Actiunea filmului francez via port.ro:

Un sărut, vă rog (Un baiser s'il vous plaît)
  
"Un sărut fără consecinţe" - atât îi cere Gabriel lui Émilie, o tânără pe care a cunoscut-o din întâmplare şi alături de care a petrecut o seară foarte agreabilă.

Însă Émilie refuză oferta lui Gabriel, pentru că ea e de părere că un simplu sărut poate avea consecinţe dintre cele mai neaşteptate.
Franţa, 2007, comedie romantică, 96 minute

regizor: Emmanuel Mouret
scenarist: Emmanuel Mouret
operator: Laurent Desmet
producător: Frédéric Niedermayer
monteur: Martial Salomon

Distribuţia:
Michaël Cohen (Gabriel)
Julie Gayet (Émilie)
Virginie Ledoyen (Judith)
Emmanuel Mouret (Nicolas)
Frédérique Bel (Caline)
Stefano Accorsi (Claudio)

Imagini de pe port.ro de o calitate deosebita (inca nu m-am prins de ce le sterg):



Si cele 1 filmulete youtube:



Interviu actori principali:

In concluzie: Felicitari Pro Cinema, Felicitari Franta.

4 aprilie 2012

Test de raceala

Cica raceala a trecut in momentul in care poti pronunta fara probleme expresia din imaginea de mai jos.


Ma bucr sa vad ca lumea nu a uitat de expresia asta.

11 martie 2012

Orezo Tortilla

Orezo Tortilla - ca alt nume nu am gasit pentru aceasta reteta. Abia acum realizez ca fiecare amestecatura de nutrienti obligatoriu trebuie sa aiba si un nume pentru a ne aminti mai usor ce sau cum tre sa iasa.

Cum spunea un fost coleg din Politie, "Sorine: ca o fii de la femei, bautura sau tutun, orice moarte tre' sa abie un nume".

Cam asa si cu aceasta super mancarica pe care tot nu stiu cum sa o denumesc pentru ca se poate interpreta pe sistem "cafea cu lapte" sau "lapte cu cafea".

Pana una-alta, inaugurez tag="cu usa inchisa", in sens de prea bun pentru a imparti cu altii :)

Istoric: 

Inainte de 9 martie: Facusem un orez fiert brut, la care de 2 zile ma gandeam ce tenta sa-i dau: dulce, sarat, garnitura sau desert. Am vazut nebuneala cu faina de orez, taitei de orez si ma tenteaza tot mai mult orezul.

Vineri, 9 martie, super oboseala. Nu am avut chef sa gatesc asa ca am intrat cu succes intr-un kil de ridichii cu branza de burduf si paine cu bere.
Ca idee, un om normal nu are cum sa se vitaminizeze cu mai mult de juma de kil de ridichii, chiar daca sunt primele pe anul in curs.

Sambata, 10 martie 2012.


Domnisoara Diana Bajenaru posteaza pe facibuci o reteta super rapida de Trotilla Spaniola (de unde logic,  trotilla tre sa fie facuta si in alte tari).

Nu mi-a placut faza cu uleiul din reteta initiala asa ca am avut o viziune: orezul fiert existent in loc de cartofi ;)



Pe concret:

In foaaaarte putin ulei de masline se calesc 2 cepe mari.
Recomandare 1 (nu am facut asta) doar 75%, 25% urmand a se manca in stare cruda, la final.
Recomandare 2: pentru a nu avea suprize cu lipirea pe tigaie, in doubletta de la mediashop care mai are si avantajul ca e prevazuta din fabricatie pentru rasturnare ;) .

Cand se apropie ceapa o idee de calirea finala, se adauga branza (merge orice, branza sa fie) pentru prajire. Cu ocazia asta am vazut ca nu multa lume stie ce aroma adauga branza prajita oricarei mancari. Cantitate... 250-400 grame (cam cat sa mearga cu jumatatea de kilogram de ridichii existenta).

Spre final se adauga 4-5 catei de usturoi chinezesc (alte arome).
Recomandare 1: inca 3-4 la final, pentru substantele active care se pierd.
Recomandare 2: ustoroi romanesc (mie imi fu lene sa-l curat ca e mic).

Se amesteca in veselie pana se vede clar branza prajita.

In acest moment se adauga cele 5 oua, zbuciumate doar cu furculita (ca imi fu lene sa ma aplec sa caut mixerul sau telul) si se amesteca pana cand totul pare aporoape prajit (desi nimeni nu a crapat din aceste ingrediente consumate 100% crude).

In acest moment se adauga o portie sanatoasa din orezul fiert (rece, de la frigider) si se amesteca in veselie pentru omogenizare si prajire relativa a orezului. Cam greut pt ca orezul e cam lipicios.

Pentru design si  prajirea orezului (care la mine nu s-a prea impreunat cu toata compozitia), se rastoarna tigaia doubletta si se mai lasa pana apare o oarece crusta prajita de la orez.

Si cam atat :)

A iesit cam multicel, asa ca am luat doar jumatate din compozitie intr-un castronel de picnic unde s-a mai adaugat:

- 1 lingura sanatoasa de bulion de la frigider (zice lumea ca e asimileaza mai usor proteinele) mai mult pentru a egaliza temperatura;
- cateva degete sanatoase de patrunjel praf (recomandat proaspat).

Se reamesteca tot.

Practic, in acest stadiu se putea adauga orice alt condiment care va place sau are oarece efecte terapeutice.

Cum bine spune marele popor chinez: "Orice misca se mananca, restul este condiment". Adica, din orice mirodenie existenta sub denumirea generica de "condiment" in bucataria dumneavoastra, 200% se poate consuma si sub forma de ceai, infuzie, in scop terapeutic.

Asa ca pe cat posibil, adaugati-l in mancare ca rau nu face.

Next

Restul de juma de kil de ridichii se pun langa aceasta compozitie si se merge la picnic in pat.

Adica: Se ia prosopul de picnic in pat, se alege un post de tv relaxant, ocazie cu care realizati ca mergea toata portia facuta cu bulion si patrunjel de la inceput (am refacut drumul spre bucatarie pentru a face plinul la castronel, recomandat de pamant, lut, de la tarani).


In final nu stiu ce a iesit (ce nume sa-i dau): trotilla cu orez, trotilla cu salata de ridichii sau paine super proteico-vitaminizata din orez pentru ridichii?

Concluzie:
Gust superb, incantator, un preparat super bun care obligatoriu se mananca doar cu usa inchisa, fiind prea bun de impartit :)

Pofte bune!

Nota pentru Diana: Cand facem seo, facem seo. Dar si cand gatim... chiar gatim.

6 martie 2012

Neata buna cu Falco

Pentru prietenii iubitori de ora Chinei, melodia de topaiala recomandata pentru a (mai) reduce cantitatea de cafea: Videoclip Falco, Vienna Calling.

Eventual o tura de oras pustiu (ca tre sa facem si sport) cu muzica la maxim, pentru cei ce nu au curaj sa-si trezeasca vecinii la ora asta.




Videoclip indisponibil in masina, pt ca ardelenii mei de la edotec nu s-au gandit la bravii posesori de daewoo matiz. Eventual cu un dvd auto compatibil si pentru buburuze.

dvd auto

26 februarie 2012

Produse proaste: Marca Nive

De regula, atunci cand design nu e esential, cand cumpar un produs banal nu il aleg nici pe cel mai scump si nici pe cel mai ieftin.


Asa am facut cu rezervorul semi-suspendat marca Nive de la Dedeman care e demn de aruncat acolo unde ii sta locul: la wc.


Nu a tinut mai mult de 3 luni, desi are garantie de 24 de luni.

La domiciliu nu cred ca vin sa il repare, asa ca deplasare + timp pierdut costa mai mult decat inlocuirea piesei proaste.

Omuletul de la Dedeman il laudase in draci si nu ma mir ca nu au avut retur: cine demonteaza bazinul semisuspendat si il plimba 30 km pentru garantie?

Jenant, jenabil, adio produse pentru baie de la Nive.

22 februarie 2012

Cuvinte de duh

Via don' Nicu, un sir de cuvinte mestesugite, excelente fie pe post de comentarii, fie pe post de raspuns, gen raspuns eficient, import Mugur Frunzetti.

Simptomatic, idiosincrazia dilematica isi reverbereaza atenuant ecourile absconse protoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievala, capsuland filonul crepuscular sincretic si aluziv metempsihotic al transmigratiei alchimice inspre circumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice inspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista, intr-o veritabila recrudescenta de esenta in ultima intanta- ludica, torturant-metafizica a senzorialitatii iluzorii, dar atat de vibrant hedonistic reprezentate, inteleasa ca o negare lipsita de rigurozitatea demersului stiitific, posesoare a unei natui mai curand intuitiva si instinctuala a acelor cauze primare, antepostulate de ganditorii clasicismului elen in perioada de maxima inflorire a democratiei antice, urmata -asa cum stim inca din traditia empirismului occidental care se sustrage inferentelor mediate- de deconstructia treptata a modelelor eluctabil utopice de inflexiune sociala reflexiva, contextual orientate inspre sevele pulsatorii ale neoclasicismului modern, ale carui ramificatii pot fi, totusi, percepute indubitabil mai curand a priori ca fiind personificari oximoronice volitiv-diminutivale ale starilor extatice, autosuficiente degajate prin intermediul apropierii omului de incantatiile onomatopeice ale naturii, impletite intr-un conglomerat de relativism amorf cu rol partial catalizator dar fiind si un filtru prin catharsisul emanat de intreaga arborescenta desemnata conventional ca “fiinta universala”, in care se regasesc avanposturile ultime ale increatului semimaterializat, asta daca privim holistic hermeneutica afirmatiei mele, bineinteles, in nici un caz din perspectiva marginitoare a fracturismului osmozei neeuclidiene, care diverge ca factor de bruiaj in lumina degradanta a cortexului evanescent acestui univers prafuit de amprenta maculanta a ingradirilor stranietatii darwiniene, dezolantei cioraniene si frustrarii freudiene, pentru a numi doar cateva .

Intrebari? :)