5 mai 2012

Studiu url acasa contact despre noi

Adica un update la studile mai vechi despre relevanta cuvant cheie in url la expresiile "acasa", "contact" si noul "despre noi".

Cu ocazia asta multumiri speciale amicilor de la Scoala de Seo care m-au ajutat cu raspunsul la intrebarea "Cum ii declari lui Google ca o expresie e brand".

Din istoric:

Studii acasa

Mica problema: Acasa e si brand. Chiar daca acel cuvant cheie nu e continut in url, e suficient sa se ridice prin simpla referire cu anchor la el.



Studiu contact

Plecand de la ideea de mai sus, am reuat studiul cu o alta expresie banala in orice pagina de site, "contact", ferm convins ca nu e brand. Eroare: astazi am aflat ca si contact este un brand :) .

Din acest motiv, in speranta ca nu vom avea o poezie, film, piesa de teatru cu numele "despre noi", la actualul studiu seo a fost luat in calcul si aceasta expresie.

Pregatire studiu

Verificarie s-au facut in google.ro top 20 cu Free Monitor for Google, aplicatie desktop gratuita de monitorizare pozitii, (care imi place si sper sa se dezvolte in continuare), avand urmatoarele setari:





Pentru site de comparat, s-a introdus un site fictiv (nerelevant in cautari sau imposibil sa existe).

Rezultate

Rezultate expresie acasa:



Nu toate site-urile din google top 20 au expresia in url!

Rezultate expresie contact:

Idem, nu toate linkurile au inclusa expresia.

Cum spuneam mai sus, cu ocazia asta am aflat ca exprsia "contact" e si brand, lucru descoperit din studierea linkurilor ce nu contin expresia:









Noul studiu expresie despre noi:

Daca pana acum se putea merge pe ideea ca google alege valoarea h sau existenta in title dupa exemplul din pozita 8:




pe model, ok, nu e marcat cu valori H, dar e relevant in meta title, in exemplul de mai jos, aflat in pozitia 3, ceata totala in ceea ce priveste relevanta in google.

care nici macar in title nu are expresia:


Densitate cuvinte "despre noi" = zero.

Ok, "despre" exista in linkurile interne din websit, dar parca "noi" e diferit de "orange" :)

Ca idee, de reuat studiul dupa ce google mai termina cu pinguitul/pinguinul/piuitul.



Niciun comentariu: