28 octombrie 2010

Cautari inteligente google | adaptare utilizatori

Nota privind adaptarea cautarilor efectuate de catre utilizatori in google la modul de exprimare al companiilor, magazinelor online sau altor servicii.



O dimineata relativ relativa, fara trairi deosebite, poate cu exceptia google nu iarta.

Totul normal... pana la verificarea unor statistici de trafic cuvinte cheie dintre care una m-a uimit efectiv: "producem plinte".

De regula utilizatorul era obisnuit sa caute in google, brut, expresii de genul: caut materiale de constructii, caut adeziv gesie, faianta, eventual inlocuind cu "cumpar".

Destul de greu pentru un prorucator sa se adapteze la acest gen de cautari, eficiente in acest sens fiind site-urile de anunturi gratuite, cu mentiunea ca marea majoritate sunt expirate.

Pentru un producator de http://www.volkas.com plinta parchet e destul de dificil sa-si adapteze cautarile la specificul cautarilor utilizatorilor, expresii relevante fiind:


producator plinta
producator plinte
producator profile
producatori adezivi
producatori plinte
productie plinte
distribuitor plinte
distribuitor profile pvc
distribuitori profile pvc

Din fericire, eveniment memorabil, am remarcat ca si utilizatorul a inteles asta si cauta ceea ce stie ca are firma/compania scris in site, invatand sa caute "producem plinte".

Superba adaptare a utilizatorilor care efectueaza cautari pe internet, se pare ca mediul online romanesc se maturizeaza tot mai mult.

Niciun comentariu: