29 octombrie 2009

Ice Age 3 | de mers la cinema

Ioi, cica vine la cinematograf filmul Ice Age 3!

De mers la cinema cat de curand.
Asta presupune de cautat cinematograf in apropiere. Ca primul cinema o fi la 80-100, 375 km (Tirgu Mures) sau 380km (Brasov)... asta e. Macar traim in democractie ;)

Aflai de el de la Amos News din Documentarul "Michael Jackson. This Is It" nu a impresionat românii 

Deci se confirma faza cu

Senzational: A murit Michael Jackson

 O invitatie la Ice Age 3? 

La Multi Ani Internetule!

Deci calculiciu nu-i al meu, desi cam asa arata si primul meu Compacq Deskpro.. ce numere erau. Poza e luata de pe www.guzer.com.

Astazi, 29 octombire 2009, cica aniversam 40 de ani de internet.

Dilema, mare dilema: Cine da de baut? Iuzerii de internet sau sfantu Internet?





Deci Multi Ani Internetule!





28 octombrie 2009

Senzational: A murit Michael Jackson

Pe bune, chiar A murit Michael Jackson. De vreo 90 de zile poate.

De ce abia acum scriu despre asta? Simplu: pt ca si pe Michael Jackson il ingropara tot dupa 71 de zile ;)

Si io doamne cat show pe tema asta, cate lacrimi cate laude si mai ales... cati bani de stors si dupa moartea lui Michael Jackson. Bag sama ca a fost bai mare daca inca se mai incearca obtinerea de venituri pe tema asta.

Nu mai stiu exact unde, dar sigur pe Sa nu uiti Darie (ca d'aia il cheama asa - sa nu uiti) am un banc tradus din americaneste unde printre cele mai intime dorinte ale unui (generic) barbat american se numara si stirile de la TV unde anunta moartea lui Michael Jackson. Ideal Day, parca, il gaseste cine vrea. Deci banc-banc dar cam vechiut si se pare ca unii americani chiar isi doreau asta.
Acum cati bani sa mai storci din afacerea asta? Chiar lasa impreisa ca valoreaza mai mult mort de cat viu.
Si romanii iar isi dau ochii peste cap, euforizati de cele 2 vizite in 20 de ani ale cantaretelui. Pana si vaca are parte de mai multe "vizite".


Ce sa mai zic, pe timpuri omul muncii a fost bun, chiar foarte bun. Dar de cand cu schimbarea pielii si continua albire... jenant, chiar foarte jenant sa-ti fie rusine de rasa ta.

Cum ar arata Adrian Copilul Minune dupa o operatie de lungire a oaselor? Cine e bun, ramane bun indiferent de inaltime sau culoarea pielii.

In final, dragi internauti, sa nu uitam sa depunem o lacrima pentru una din cele mai mari pierderi ale acestui an: Decesul serviciului 360 Yahoo, decedat din 12 iulie 2009 (or fi 71 de zile?).

Related: Michael Jackson dorit mort in Ziua Ideala.

Felicitari trupa divertis

Divertis.ro a fost probabil primul (probabil si singurul site) de pe care am descarcat muzica mp3 cu ani in urma.
Posibil sa fie si acum.

Tin minte si acum o melodie:
Vreau sa beau o vodca cu lapte/ sa imi tina de foame la noapte.

Deci oamenii sunt absolut geniali pe partea de imaginatie, motiv pentru care ii si urmaresc daca se intampla sa am TV deschis.

Nu am priceput de ce au migrat de la Antena 1 la ProTV, dar din punctul meu de vedere puteau fi si la radio ca tot imi placeau.

Duminica seara, efectiv am ramas uimit de o analogie: dom doctor primar din bucuresti despre pacientul Bucuresti, probabil printre cele mai reusite din ultimii ani.

Cu circulatia stati rau si cate si mai cate.

Superfain.

Deci felicitari trupa Divertis!

Felicitari pentru berea Albacher

Ca sa fie clar cu specializarea mea in bere: Cu cine tineti? Echipa de mâncători de mici din Rovinari sau cu echiopa maestrilor sportivi din Cănişia? 99% dintre voi vor fi probabil indiferenti sau vor alege una la intamplare.
No bine, cam tot asa si eu cu berea. Daca e sa fie bere, cea mai buna sigur e berea Dreher cu amanunte aici, chit ca nu am mai baut (si nici cautat) din... de peste 10 ani sau cam asa.  Sunt si raman fan cafea amigo si coca-cola.

Dar mi-a placut reclama de la TV la doza de aluminiu unde si-au aratat interesul pentru consumator: o folie protectoare de aluminiu ca sa poti bea linistit din cutie fara sa-ti mai faci griji de milioanele de microbi sau (dupa caz) pisu de sobolan care a mai trecut pe acolo.

Deci felicitari pentru ideea de marketing, atat ca au avut-o cat si faptul ca au comunicat-o.


La sticle nu e tocmai nou, parca am mai vazut sticle cu folie de aluminiu la gura.

Si ca ma gandesc la sticle... ioi cata coca-cola am baut direct din sticla. Dai cu mana pe la gura si.. atat. Mai mult ce poti face?

Hallo: Coca-cola, pecsi, voi nimic nimic?
Deci Felicitari pentru berea Albacher

26 octombrie 2009

Blogvertising - ideea publicitatii prin bloguri

Un articol superfain despre publicitatea prin bloguri si in mediul online in general, pentru ca se face referire si la forumuri/forumisti, pe care il gasiti complet la Publicitatea pe bloguri, aparut pe Business Magazin.

Cateva idei esentiale, din articol:

 In 2006 aparea un termen nou, "blogvertising"
[...]
Ideea publicitatii prin bloguri are ceva totodata exotic si familiar. Seamana intr-un fel cu publicitatea "din gura-n gura". Bloggerul este perceput ca o sursa sincera, un partener onest de discutie, egalul nostru (nu este o "institutie") si, prin urmare, dezinteresat. Insa lucrurile nu mai sunt atat de simple. In urma cu cateva saptamani, Guardian publica rezultatele unui raport care constata ca pentru prima data in Marea Britanie sumele cheltuite pentru publicitatea online le-au depasit pe cele folosite la televiziune. Desigur, publicitarii au explicat ca nu e chiar asa, ca de regula este vorba de campanii pe mai multe medii si ca sumele sunt globale si greu de diferentiat. Dar chiar si asa, ne aflam in fata unei evidente: publicitatea online a devenit o afacere majora si nu trebuie sa ne miram ca imbraca forme dintre cele mai diverse si nu intotdeauna oneste. Un exemplu in acest sens il constituie "armatele de forumisti" care intoxica cele mai multe spatii virtuale de dezbatere pe teme politice, mai ales in preajma alegerilor.

Acesta este contextul in care Comisia Federala de Comert (FTC - Federal Trade Commission) a considerat de cuviinta sa extinda si asupra blogurilor obligatia de a mentiona cu claritate faptul ca anumite articole au caracter publicitar sau ca sunt recompensate intr-un fel sau altul de anumite firme pentru a le prezenta produsele. Amenda pentru incalcarea acestei obligatii poate sa se ridice la 11.000$. Este de mentionat ca este pentru prima data din 1980 cand FTC modifica acest set de indicatii, ceea ce vine sa intareasca faptul ca new media incepe sa conteze cu adevarat in marketing si publicitate.

Succesuri!

Localizare online GPS



Ca nu puteam sa ma abtin.

Deci la Recomandarile UnderClick pentru weekendul 4 de octombrie puteti invata sa va aflati locatia GPS online, fara a avea aparat GPS, doar cu ajutorul internetului.

Cine mai are rabdare, poate sa incerce sa-si faca si poze cu ajutorul monitorului.

Acum statistici proiecte online romanesti.

Pe 10 octombrie, am anuntat aceasta rubrica pe cele doua forumuri de SEO Romanesti pe care butonez de obicei despre aceasta rubrica, fiind o metoda de promiovare gratuita.

Statistici:
Raspunsuri pe email = 0
SEOPedia.ro - alias forumul lui Cristi Mezei - Propuneri saptamanale - 165 vizualizari
Comunitate SEO Romania - alias Forumul lui Krumel - Promovare gratuita - 104 vizualizari, 1 raspuns de la un amic care nu avea chef sa trimita pe email. (o fi si asta greu).

Daca nici ajutor gratuit nu vor... nu prea ai cum sa-i ajuti.

16 octombrie 2009

Sudura dupa 21 de ani

Cica din liceu mi-s sudor, probabil ar fi trebuit sa-mi iau diploma daca nu dadea revolutia in noi fix in clasa 12-a.

Mai exact, cam de atunci nu am mai sudat deloc, orele de atelier nefiind obligatorii + ca pe vremea aia ma lovise tare electronica. Tot curent electric, alt voltaj, alt amperaj.

Deci azi am sudat cu un aparat de sudura din comert. Nu facui poze ca ma fac de ras.

Ca procedura, inevitabil tre sa strici ceva electrozi si material pana fie inveti, fie iti amintesti (cazul meu).

Aspecte de avut in vedere la sudura electrica:
- de preferat sa ai un flex ca sa tai sau sa vezi exact ce minuni ai facut
- de retinut importanta pregatirii rosturilor (in v, dreptunghi-lateral), rosturile fiind zona de imbinare a materialelor de sudat
- nu mai are sens sa zic ca nu tre sa fie rugina/vopsea macar in zonele unde se va suda (suprapus, lateral, evident si pozitia - orizontal, vertical, plafon)
- pentru incepatori: merita indepartata rugina inainte sa prindeti clestele pentru masa, altfel te miri de ce nu face scanteie
- nu in ultimur rand, reglajul amperajului in functie de diametrul electrodului si ce vreti sa faceti: sudati sau taiati.
- dupa sudura, zgura se bate bine cu ciocan de metal si vedeti ce minuni au iesit, fiind ok si scula mixata ciocan/perie de sarma cu care vin aparatele de sudura din comert (supermaket, nu neaparat magazine specializate).

Succesuri :)

Ca era sa uit: Cine vrea si poze, tot pe aceeasi tema: douamaini.ro -  Cum sa sudezi

15 octombrie 2009

Calatorii in Europa

Posibil sa imi fi expirat pasaportul din septembrie asa ca e de retinut unde mai pot ajundge si fara, via Amos News:

Ştiţi cum se face? Cum călătoriţi în Europa începând din 2009 

Nu mai există controale de frontieră la graniţele dintre 22 de ţări ale Uniunii, datorită acordului Schengen care face parte din legislaţia UE.


Aceste dispoziţii elimină toate controalele la graniţele interne, dar instituie controale eficiente la graniţele externe ale UE şi introduc o politică comună a vizelor. Statele membre ale spaţiului Schengen cu drepturi depline sunt: Austria, Belgia,  Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia,  Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, (Irlanda şi Regatul Unit nu fac parte din spaţiul Schengen), precum şi Islanda, Norvegia şi Elveţia (care nu sunt state membre ale UE). Elveţia, care este cel mai nou stat membru Schengen, şi-a deschis graniţele terestre la sfârşitul anului 2008, iar frontierele aeriene urmează să fie deschise de la 29 martie 2009.

Cipru, care a aderat la UE în 2004, România şi Bulgaria, care s-au alăturat Uniunii în 2007, nu sunt încă membre Schengen cu drepturi depline. Prin urmare, va trebui să prezentaţi un document de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate) pentru a călători în aceste ţări sau în Irlanda şi Regatul Unit.

La intrarea sau la ieşirea din UE, veţi avea nevoie la graniţele externe de un paşaport valabil sau de o carte de identitate.

Când călătoriţi în UE, este preferabil să aveţi paşaportul sau cartea de identitate asupra dumneavoastră pentru a vă putea declina identitatea, dacă este necesar. Din motive de ordine publică sau de securitate naţională, pe perioade limitate, pot fi efectuate verificări la graniţele interne.

În cazul în care copiii dumneavoastră vă însoţesc în călătorie, asiguraţi-vă că aceştia fie au propriul paşaport sau propria carte de identitate, fie figurează în paşaportul dumneavoastră.

Acordurile cu Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia le oferă cetăţenilor din aceste ţări dreptul de a fi trataţi la fel ca cetăţenii UE şi de a călători în spaţiul comunitar având asupra lor numai cartea de identitate sau paşaportul.

7 octombrie 2009

SEO: tipuri de linkuri utilizator de la teorie la practica

Un subiect foarte interesant pe Forumul romanesc de SEO SEOpedia.ro (a nu se confunda cu SOFTpedia, care are sectiune de SEO inclusa printre altele).

Este vorba de Forma link-ului? unde e de gandit cand si cum este mai bine sa se foloeasca tipurile de link pentru user: subdomeniu pentru user sau subpagina de user?

Parerile par sa fie impartite intre user de retele sociale si ... restul. Ciudat e ca si nume mari de retele sociale nu respecta un anumit standard...

Am acordat deja punctaj maxim pentru ideea acestui thread, motiv pentru care va invit sa discutati acolo.

Nota: pe acest forum de seo utilizatorii au nevoie de invitatie pentru inregistrare, vizualizarea fiind insa posibila si fara.

Dimensiuni stergatoare Daewoo Matiz

Dimensiunile stergatoarelor pentru autoturisme Daewoo Matiz

Ca iar imi trebuie piese auto si cineva tocmai mi-a amintit ca am scris deja, ocazie cu care le boldez si acolo:

Pe tema asta "sa nu uiti Darie": stergatorul mic de la Matiz are 40 cm, e identic cu cel din spate si il ai de rezerva, cumparat de la Auchan.
Cel mare are 53 cm sau 21 inch si vezi ca ai luat doua.

Doar sa le gasesc, cica le am puse "pe undeva".

Doar asta e rolul unui blog de care vreau sa-mi amintesc.

Tks to me via

15 martie unguresc la Sovata

Red Assos

Noul Assos adica.
Ambalaj nou, mai rosu, colturi rotunjite aiureli. Sa speram ca are acelasi gust, chit ca scrie pe el RED.
Preferam versiunea clasica, pastrata de la firma de origine Papastratos.


Luat 2 cartuse, pret pachet 6, 99 lei. Da doamne sa nu fie light :)

6 octombrie 2009

C10H8O4 - sticle de plastic

Fiind intr-o perioada de amenajari, curatenie si alte minuni conexe, ca tot omul am gasit zeci de sticle de plastic, asa-numitele PET-uri.

Mai exact, formula chimica (C10H8O4)n

Polyethylene terephthalate (sometimes written poly(ethylene terephthalate)), commonly abbreviated PET, PETE, or the obsolete PETP or PET-P), is a thermoplastic polymer resin of the polyester family and is used in synthetic fibers; beverage, food and other liquid containers; thermoforming applications; and engineering resins often in combination with glass fiber.

Calculul normal: cat timp imi ia sa le adun si sa le arunc si cat timp imi ia sa le transform in altceva, tinand cont ca materialul ala pare sa fie destul de durabil, ca sa nu mai zic aproape imposibil de distrus pe cai naturale.

De ars nu am ars, desi am inteles ca se practica si dupa ce am vazut pe wikipedia si formula chimica plina de carbon si hidrogen, se cam merita. Chiar as vrea sa-i vad moaca disperatului de la un post de TV care se dezintegra vorbind cu pasiune despre faptul ca arderea peturilor este mult mai nociva, datorita nu stiu caror compusi chimici. Sa zica asta celor care din 200 euro pe luna tre sa se si incalzeasca la iarna, sa cumpere papa pt X persoane si cate mai sunt. Dar, ca de obicei, show de umplutura si grija lor despre felul in care anume categorii sociale tre sa se descurce, cu sau fara chimicale.

Deci ca tot omu cu internet acasa, am dat o cautare dupa "in ce se dizolva peturile" si nu am gasit nimic relevant.

Asa am ajuns pe wikipedia la Polyethylene terephthalate, unde am vazut ce si cum se mananca, mai putin cum se dizolva sau topeste pentru transformare in "altceva".

Ca tot omu de internet, pun si un ro in loc de en, mergand pe ideea ca nu am tradus eu bine, fiind multi termeni de specialitate din domeniul chimic:

Aici, ro.wikipedia.org/wiki/Polyethylene_terephthalate, pauza. Cu tot show-ul de fite pe teme eco, nimeni nu s-a gandit sa scrie macar un rand. Am cautat si dupa polietilena. Tot nimic.

Deci clasic. Hai sa vorbim de ecologie, programe, minuni ca sa iasa show. In practica... virgula canci :)

Daca gaseste cineva cevalegat de tema asta, il/o rog sa posteze aici.

Da, am vazut siteurile in care ti se recomanda sa faci ceva artistic cu peturile. Nu am timp si nu ma tenteaza.

Ceva practic va rog.