7 aprilie 2009

Browser Google Chrome


Dupa... (nu stiu cat a trecut de la lansarea browserului Google Chrome), ca maimuta (cica prima maimuta care s-a numit om a fost aia care a intrebat "de ce?") am zis hai sa vad si eu de ce s-a lansat Google browserul numit Chrome.

Explicatia super-simpla si se afla chiar pe pagina de unde se poate downloada browserul:
http://www.google.com/chrome/

At Google, we spend much of our time working inside a browser. We search, chat, email and collaborate in a browser. And like all of you, in our spare time, we shop, bank, read news and keep in touch with friends - all using a browser. People are spending an increasing amount of time online, and they're doing things never imagined when the web first appeared about 15 years ago.

Cu alte cuvinte, nu este pentru profesionisti, sau persoanele care vor sa aiba un control mai exact la datele care vor sa le faca publice.
L-am instalat parca o singura data si aproape ca m-a speriat cand si-a tras toate semnele de carte din omiprezentul Firefox.
Am vrut sa vad daca sprijina cat de cat extensiile pentru webmasteri sau macar ofera cat de cat scule pentru munca de optimizare.
Liberi sa le asteptam si se pare ca sansele de portare a extensiilor firefox (Firefox Extensions Support for IE) sunt mult mai probabile pentru browserul Internet Explorer asa cum am scris in import extensii Firefox in IE.

Nu ma apucam sa scriu despre asta pana cand un bun prieten mi-a trimis linkurile la filmuletele YouTube ca sa le vad inainte de a le comunica pe website si se mira de ce nu le vad.
Citand exact din email:
"Ca idee, imi place initiativa particulara si respect proprietatea privata: Dar sa nu exageram, mai da ceva si la popor ca sa danseze cu tine."
Ce facuse zapacitul? Utiliza google chrome si nici prin cap nu ii trecuse ca e permanent logat. Nu m-a crezut pana nu i-am dar raportul de la neamurile de la google (ca doar toti webmasterii au neamuri la google).
Citand tot exact din emailul de astazi:
Cum ma bagi tu la obligatii familiale :-)
Aseara am fost la nevasta nr. 3 care lucreaza la google, a intrat in contul tau si mi-a zis ca tu le poti vedea pentru ca de fiecare data cand intri pe video esti logat automat din browserul tau la youtube sau alte servicii google.


Omul s-a prins si a rezolvat problema.

In plus, vad ca inclusiv pe Webmaster Central se discuta despre Helping your site look great with Google Chrome, unde mai pomenesc ceva despre browserul Safari, evident, un produs Apple.

Nimic insa despre browserul Firefox. Pacat

De ce link la o versiune mai veche (cu 2.0)? Mult de povestit, poate intr-un post viitor, in functie de feed-back.

Buuuun.

Ce face intre timp marele Yahoo!?

Nu am remarcat ceva special, maxim vad ca asa cum google tot o da in safari, yahoo recomanda tot mai des IE. Posibil ca Yahoo INC sa sprijine Microsoft, programatori sunt toti in final. Inca nu am destule date dar asta pare sa fie trendul.

Ce nu mi-a placut la yahoo a fost o afisare eronata in formul de suport online, pentru problema flickr-360 yahoo,  care inca nu s-a rezolvat.

Nu era afisat un camp obligatoriu care, in mod surprinztor, era afisat in IE ;)

Sa zicem ca a fost o eroare de la multiplele extensii firefox pe care le folosesc in mod curent si e un punct de orientare pentru cei interesati de cercetare pe aceasta zona.

Curiozitate, normala:

Cam unde ajungi cautand yahoo webmaster tools sau microsoft webmaster tools?
Rezultate deosebit de interesante, utilizand propriile motoare de cautare:
yahoo webmaster tools
microsoft  webmaster tools

Era si culmea sa nu afiseze in primele pozitii paginile proprii unde efectiv ofera ajutor pentru webmasteri. Din pacate nu sunt cunoscute si cu atat mai putin valorificate.

Pe partea de cautari online de catre utilizatorii romani, votez oricand la calitate cu Yahoo Search.

Tot ... (nu spun categoria sociala) are neamuri la google, stie seo si iti garanteaza prima pagina in google.

Din pacate au timp si rabdare sa ameteasca un potential client asa ca in google vom gasi tot mai des rezultate ciudate, generate in mare parte de experiente si experimente.

Culmea e ca internetul asta se extinde cu repeziciune, inclusiv in mediul rural, unde, dupa 1-2-3-4 ani de descarcat filmulete si jocuri online, unii se gandesc cam cum sa faca si bani, daca tot au sarma de internet trasa in casa. Asa ca ma astept la noi valuri de specialisti in urmatorii 2-3 ani.

Ca utilizator, cand vezi nenorocirile afisate de google, ce mai poti face?

Ori mergi direct pe site-uri consacrate care in timp s-au gandit sa-si faca un brand ori... folosesti urmatorul motor de cautare cunoscut,  acesta fiind in cele mai multe cazuri yahoo search.

Succesuri si happy browsing!

Nota 1: articolul a fost conceput sambata trecuta, in pretioasa activitate de schimbare a pamantului a florilor in gradina, in aer liber, gandidu-ma intial la ce a vrut Claudelo sa zica in Ziua memoriei : 26 martie.

Nota 2: nu stiu cat mai stau pe la aici, dar ma cam bate gandul sa-mi fac un magazin online de flori, ca tot am in gradina solutia de magazine online Hermes.

Am muscate in veselie si nici cu zambilele nu stau rau. Au iesit si narcisele albe si o vecina mi-a spus ca florile care credeam ca se numesc crizanteme se numesc de fapt "unguroaice".

Acum vad ca da coltul la margaritari, fotografiati si ei pentru examinare evolutie in timp.

Fotografiile sunt facute deja, astept doar sa-mi vina o idee de articol sambata, cand ma voi ocupa de al doilea asparagus.

Niciun comentariu: