16 iulie 2008

Santaj sentimental? | intuitie


In video, la tv imaginea nu este remarcata ca imagine in sine, dar reprezinta pe cineva "cu picioarele inainte", imagine asimilata de romani cu o persoana decedata.

Chiar ma gandeam la felul in care s-ar putea rezolva Criza locurilor de munca.

Sa critici e usor, dar sunt "romanii mei" si ideea e sa te concentrezi pe gasirea solutiei, dupa cum spunea cineva "problema e insasi felul in care vezi problema".

Sa vad cum stau si eu cu timpul liber ca ma cam bate gandul sa dau drumul la un site sau macar blog despre tigani ca sunt satul sa vad cum sunt acuzati mereu de tot ce e rau in tara asta si strainatate, iar posturile de televiziune, radio sau mediul online nu se prea omoara sa publice si lucrurile bune despre tigani.

Daca are altcineva ideea asta, multa sanatate si promit sa-l sprijin.

Nota: le zic tigani pentu ca asa se numesc ei in mod curent in comunitate si nu stiu cine si de ce a inventat notiunea de rrom, atata timp cat tiganul obisnuit nu e deranjat sa fie numit asa.

Revenind la aducerea muncitorilor acasa.
Din cate vad, pe langa campaniile oficial declarate, se pare ca se merge pe inca doua idei, mai subtile:

- abuzuri sexuale asupra copiilor nesupravegheati;
- dorul de parinti, care merge pana la sinucidere, care face obiectul acestui post.

Acum vorbesc cu pacat, dar cam asa reiese de la stiri: copilul suporta mai bine abuzul sexual decat dorul de parinti.

Este vorba de o stire de la tv, unde un kinder, mistuit de dorul parintilor, are o tentativa de sinucidere (nu zic cu ce).
cu_italia

spital copil_spital

Imagine cu bunica fetitei:

bunica

Imagine cu bunicul fetitei:

bunic

Deci not nice, adica jenant.

Odata lipsa de respect pentru bunici.


Daca sunt batrani, sunt incapabili sa aiba grija de un copil? In stire era vorba de un copil cu parinti in viata. Ce te faci atunci daca parintii sunt decedati? La casa copilului cu ei?
Deci jenant cu lipsa de respect fata de experienta de viata a bunicilor.

Pe timpul lui Ceausescu se auzea mai des "Cine nu are batrani, sa ii cumpere".

Riscul cel mare al unei campanii de gen santaj sentimental.


OK, parintii vad ca bunicii nu pot avea grija de odrasle. Slabe sanse sa se intoarca in tara, atunci singura solutie e sa ia si copii in strainatate, cu ei.

Urmari?

Daca pana atunci muncitorii mai trimiteau bani pentru intretinerea copilului, nu vad de ce ar mai trimite aceleasi sume pentru "bunicii incapabili".
Indirect de aceste fonduri nu vor mai beneficia si bunicii cu pensiile pe care le au (ca doar nu sta doar copilul singur la papa bun si caldura).

Asfel se vor forma comunitati romanesti si mai puternice in strainatate. Si daca ai deja prieteni romani acolo, cu care te poti distra ca un roman acasa, ce rost mai are sa te intorci?

Pentru o vacanta in Romania unde gasesti o oferta mai buna de concediu in Bulgaria si Grecia?

Niciun comentariu: