14 aprilie 2008

Curcubeu Resita 2008 | Vreau poze

Zice Amos News de curcubeul deosebit din Resita, Caras-Severin.
Vreau si eu poze de acolo.
Ofer la schimb poze cu curcubeul din Măgrini, Orşova.

Articolul:

Curcubeu de mare efect la Reşiţa

Seara de sâmbătă a adus reşiţenilor un fenomen atmosferic mai rar: apariţia unui curcubeu de mari dimensiuni, transmite corespondentul Amos News.

Sute de reşiţeni s-au oprit vineri spre seară pe străzi şi la ferestre pentru a vedea un fenomen atmosferic de mare spectacol. Un curcubeu strălucitor traversa cerul de deasupra oraşului de la un capă la altul. Acesta a fost foarte puternic iar culorile componente, celebrul ROGVAIV, s-a văzut perfect.

Mai mult, curcubeul a fost aşa de intens colorat încât pe unele părţi – acesta era dublu şi a durat aproape o oră- mai exact, până în momentul în care soarele a apus după dealuri. Fenomenul a fost şi mai spectaculos deoarece în tot acest timp, de o parte a cerului- în partea vestică- strălucea soarele iar în partea estică a oraşului, erau nori mari şi gri.

Spre seară, fenomenul a devenit şi mai curios deoarece deasupra soarelui s-a format o pătură de nori de o culoare şi o componenţă deosebită: cu o nuanţă ce mergea de la gri închis la negru. Fenomenul este cu atât mai curios deoarece, tot sâmbătă după masa, la Reşiţa şi în sud-vestul Banatului Montan, a plouat cu un noroi subţire de culoare roşiatică.


Niciun comentariu: