15 martie 2008

Pis pis pis, peace man | Pe rand tovarasi

Traiasca televiziunile locale.

Pe bune.

Ca te cam saturi de goana dupa audienta a posturilor nationale.

Ziele trecute, pe una din televiziunile muresene, vazusem un reportaj frumos pe tema manifestarii din 15 martie, care a exprimat corect realitatea de astazi.

Mai incercase un nene sa spuna ca ungurii au facult alt numar de actiuni, ca cifrele nu erau corecte si alte aiureli dar era total offtopic pentru ca emisiunea se referea la situatia de astazi, in care municipiul Tirgu Mures era prezentat ca un model de convietuire.

In schimb... pe televiziunile nationale se repeta aceleasi vechi povesti: au fost omorati atatia romani, atatia unguri... content menit doar sa strice armonia actuala.

OK, ce a fost a fost, dar daca tot e sa reamintim lucruri mai putin placute... de ce sa nu le luam pe rand?

Deci pe rand tovarasi:

SUA si continentul american de exemplu.
Indieni, incasi, triburi milenare au fost efectiv distrusi ca natiuni de... europeni. Cica europenii erau mai civilitati.
Next step, pamanturile acestora au fost oferite la ... vanzare.
Poate imi vin si mie dracii si zic ca eu as vrea sa raman dac al vechii Dacii si nu cotropit de Imperiul Roman. Că cam asta au făcut, dar le-a placut. Decebal nu a ajuns mare erou tocmai ca si-a protejat tara de cotropirea romană?

Not nice, dar s-a intamplat, a fost creat un precedent de care prea putin se vorbeste in prezent si prea putini sunt interesati si ca urmare nu e un subiect discutat pe posturile TV.
Motivul? Nu aduce audienta ;) In schimb din pierderea Transilvaniei... poti sa vorbesti ani de zile.

In final care e problema?
O parte din maghiari dorec unirea Transilvaniei cu Ungaria asa cum o parte din romani dorec unirea Republicii Moldova cu Romania.
Personal doresc unirea cu Statele Unite :)
Indienii, cati au mai ramas, doresc recuperarea pamanturilor, unii romani doresc recuperarea banilor de la FNI sau Caritas, in timp ce altii vor sa-si recupereze banii depusi pentru vechile autoturisme Dacia.

E dreptul oricui sa vrea cat timp respecta legislatia actuala, pentru ca in final la ea ne raportam.
Si chiar nu e deloc amuzant sa prezinti o stire deformant de exagerata ca doar-doar iti creste audienta.

Niciun comentariu: