17 februarie 2008

Declararea educatiei domeniu strategic de interes national | Industria politica

Sa vedem minunea.
Tot un articol de la Amos News:

Uniunea Studenţilor din România: Educaţia din România - teatru de rafuieli electorale

Uniunea Studentilor din România (USR) constata cu consternare ca, in timp ce profesorii sunt batuti la ore, 20% dintre elevi se drogheaza, violenta din scoli a atins cote inimaginabile, invatamantul superior este pur teoretic si neperformant, pachetul de legi ale educatiei a devenit motiv de disputa politicianista in an electoral, se arată într-un comunicat remis AMOS News.


Actorii bolnavi ai scenei politice actuale au extins spectacolul schizofrenic si asupra educatiei, facand ca mult clamata reforma din educatie sa ramana, pentru nu se stie cat timp, un simplu deziderat!


Fara indoiala ca pachetul de legi lansat in dezbatere publica de catre Ministerul Educatiei are multe lipsuri si, fiind facut "pe genunchi", nu rezolva problemele din invatamantul romanesc.


Cu toate acestea, nu putem crede nici in discursul pur propagandistic al Cotroceniului care, in sedinta comisiei prezidentiale din 14.02.2008, in loc sa propuna elaborarea unei strategii nationale coerente in care sa fie integrat pachetul de legi sau sa formueze amendamente la aceste legi, a dezbatut vreme de 4 ore modalitatile de blocare a accesului legilor in Parlament si amanarea dezbaterilor asupra acestora pana la o data nedeterminata.


Uniunea Studentilor din Romania (USR) constata cu regret puternica politizare a invatamantului romanesc si considera ca aceasta atitudine fata de un pachet de legi organice de o asemenea importanta este falimentara pentru invatamant si pentru societatea romaneasca in ansamblul ei!



De aceea, Uniunea Studentilor din Romania (USR) solicita public:


1. Declararea educatiei domeniu strategic de interes national.


2. Asumarea de catre toate partidele politice parlamentare a unui Acord national pentru Educatie.


3. Deplasarea dezbaterilor asupra legilor educatiei din zona politica in cea academica prin constituirea unei comisii formate din reprezentanti ai Academiei Romane, Consiliului National al Rectorilor, federatiilor studentesti nationale, Sindicatelor din invatamant, Consiliului National al Elevilor, Consiliului parintilor si cei ai mediului privat de afaceri, care sa aiba drept scop elaborarea strategiei nationale pentru invatamantul romanesc si redactarea legilor educatiei


Sa vedem minunea.

Pe moment, in politica lucrurile arata cam asa:
1. Te faci politician.
2. Fixezi salariu si drepturi frumusele pentru a recupera investitia in meseria de politican.
3. Iti faci drepturi care sa te protejeze in cazul in care nu ai facut mare lucru ca politician si ai incasat banii degeaba de la stat.

Restul... sa se descurce si sa vina neaparat la vot.


Niciun comentariu: