14 iunie 2007

Cat Business

Cat Business

Se pare ca unii au fost mai inspirati si s-au lansat in cat business.

De cativa ani mi-am propus ca la pensie sa fac o ferma de pisici unde sa adun toate pisicile abandonate din Romania, care de regula sunt aruncate in Dunare sau ingropate in gunoi de gradjdi.

Am citit astazi pe siteul Antena 3, un articol pe o tema asemanatoare - Renumitul muzeu Hermitage din Sankt-Petersburg are câteva zeci de angajaţi de rasă... felină.

Este vorba de o mică armată de pisici, însărcinate să protejeze operele de artă de şobolani. Serviciul a fost înfiinţat încă de pe vremea ţarilor, iar tradiţia este păstrată şi acum, deşi prin muzeu nu a mai fost văzut de foarte multă vreme nici un şobolan. Muzeul Hermitage este unul din cele mai mari şi mai bogate muzee ale lumii, unde pot fi văzute o mulţime de capodopere. Nu toată lumea ştie că protecţia acestora este asigurată, între altele, de vreo 50 de pisici, angajate cu acte în regulă ale muzeului.
Povestea lor începe în 1745, când oraşul Sankt-Petersburg, ridicat de puţină vreme, era infestat de şobolani. Împărăteasa Elizabeta, fiica lui Petru cel Mare, a ordonat atunci, printr-un decret, să fie aduse din provincie pisicile cele mai mari şi mai pricepute la vânarea rozătoarelor. Apoi Ecaterina cea Mare le-a adus în Palatul de Iarnă. Au stat aici până la Asediul Leningradului, când multe au dispărut. Dar după război au fost aduse în oraş alte pisici, din diferite părţi ale Rusiei.

De studiat totusi afacerea si evolutia sa in timp, ca model aplicat.

Am remarcat ca Hotel Dierna Orsova deja e utilat cu cateva pisici, destinate aceluiasi scop de paza si protectie anti-soarece/sobolan.

Cat Business Cat Business Cat Business

Niciun comentariu: