14 mai 2007

MS ma imbolnaveste

No hai ca azi ma enervez tare (ups, de luni inca) si trec la 2 pachete de tigari pe zi.

Si de atatia nervi poate ma fac si cu o boala la inima sau la cap datorita Ministerului Sanatatii.

Gasesc o stire interesanta pe portalul Buna Ziua Brasov referitoare la noi masuri anti fumat.

Nu vom mai fuma nici în baruri

În curând fumătorii nu îşi vor mai putea aprinde ţigările nici măcar în baruri sau cluburi. Deşi acest gen de localuri au momentan delimitate sectoare separate pentru fumători şi nefumători, Ministerul Sănătăţii Publice intenţionează să interzică fumatul în orice spaţiu închis, indiferent dacă este vorba de restaurante, baruri, cluburi sau cafenele.

Intru pe site si vad ca ma trimite la doua fisiere .doc ce trebuie descarcate, completate si apoi trimise la doua adrese de email (de ce oare?): costinea@ms.ro si mciobanu@ms.ro

Zic hai sa ajut oameni pana ce dau de fraza:

"Care din datele de mai jos consideraţi că ar fi oportună pentru introducerea unei interziceri complete a fumatului în spaţiile publice închise"

Cu toata stima, e o campanie tendentioasa impotriva fumatorilor.

Raspuns simplu: fumatul trebuie permis oriunde.

Si asta ma duce cu gandul la cuvintele unui fost coleg:

"Mai Sorine: ca o fi de la femei, de la fumat sau bautura, orice moarte trebuie sa aiba un nume".

Ideea e ca nu stiu ce au cu fumatorii in conditiile in care trenurile sunt pline de praf, strazile pline de gunoaie si drumurile pline de camioane ce scot nori de fum.

Masuri impotriva fumatorilor s-au mai luat:

Masura: Introducerea unor texte ciudate pe pachetele de tigari.

Efecte: cine pana atunci nu era hotarat sa cumpere tigari mai ieftine de la coltul strazii, sigur cumpara acum. Pana il prinde domnul politist (fumator si el) pe bisnitar, pana il amendeaza si (daca) se incaseaza amenda trece mult timp. Asa ca adio bani la buget

Masura: Interzicerea fumatului in trenuri.

Trenurile si asa erau mai scumpe decat microbuzele si faceau pauza dupa un anumit interval, timp suficient pentru 1-2 tigari si o cafea.

Efect: Acum cine mai merge cu trenul? Chiar si asa, cine te controleaza la WC? Mai bine ziceau clar: "La CFR se fumeaza doar la buda"

Mai zic ca in mod curent se fumeaza in spitale? De la director de spital pana la ultima asistenta sau menajera, inclusiv pacienti, foarte multi fumeaza pe ascuns si in institutiile medicale si nu neaparat in "spatiile special amenajate". Inca nu am auzit ca un cadru medical sa fie amendat pe motiv ca a fumat la locul de munca.

De remarcat si situatia cinematografelor: multi prefera sa-si cumpere "piratatul" de la colt de strada si sa-l vada linistit acasa, in conditii de confort sporit, inclusiv altaturi de scrumiera si tigara preferata.

Asa ca stimati domni, sunteti liberi sa interziceti fumatul.

Fumatori vor exista mereu, alaturi de localuri publice tot mai goale.

Parca vad invitatie la nunta refuzata pe motiv ca acolo nu se fumeaza .

Apropo, consumul de droguri nu e interzis? Vreun efect?

In locul domniilor voastre as interzice si :

Alcoolul: asta nu genereaza boli? Pe eticheta nu am gasit nimic despre boli, similar cu pachetele de tigari. Bagi 4 beri, gata masa pe ziua respectiva.

Painea: ingrasa si grasimea depusa generaza alte boli. Lumea inca nu are venituri europene asa ca renunta la alte alimente necesare in favoarea painii.

Produsele cu grasime: similar cu exemplul de mai sus. Grasimea tine de foame, dar genereaza alte boli.

Trec peste faptul ca fumatul mai tine si de foame uneori: la 20 mii lei vechi pachetul (normal, la colt de strada) mai sar romanii cateva mese. Apoi cu o paine unsa cu untura, au rezolvat si masa de seara

Propunerea mea pentru campaniile anti fumat: hai sa le lasam pana vor avea si romanii venituri europene

Niciun comentariu: