30 ianuarie 2007

Cumpara online in Romania

Pentru ca multi prieteni m-au intrebat "cam cum" sa-si inceapa primul magazin virtual sau daca e mai bine sa ramana un tip de magazin clasic:
Ca e vorba de un supermarket sau de buticul de la colutul strazii, se aplica aceleasi reguli. Ideea e sa va hotarati: vreti sa vindeti sau doar sa aveti o pagina web unde anuntati ca vindeti?
Sursa: http://www.underclick.ro/forum/Supermarket_online-t-newpost-50.html
buyland.ro
Buy land in Romania. Cumpara un domeniu in Romania
www.websitebroker.ro
Supermarket Online



Suntem in era specializarii. Si din pacate suntem si in era lipsei de bani pentru promovare nationala. Cand discutam despre un magazin online ar trebui sa discutam despre fondurile cu care isi incepe afacerea. Daca gandesti un program national atunci este bine sa aloci si sume "nationale". Cea mai buna promovare a unui magazin online este offline, ceea ce costa foarte mult.
De aceea zic specializare, pe zona, din cauza ca costurile de comunicare sunt mult mult mai mici. Daca ai si preturi bune ... cu atat mai bine.
Imi fac un supermarket sa deserveasca o zona de blocuri care nu are supermarket jos. Costuri de comunicare ... cateva afise si un pic de cafea la administratori.
Fac unul care sa deserveasca o strada. Cat ma costa ?
Unul sa deserveasca un cartier ... deja vorbesc de niste sume. Nu mai fac exercitii la nivel de oras sau judet, unde trebuie bani multi.
Solutia de comert electronic ? Costa 1000 de Euro. Stocul ? Pot baga pana in 10.000 Euro. Publicitatea ? ... aici incepe joaca. Un magazin in SUA are buget de start de 30 milioane de dolari. La noi nici 0.1% din atat.
Si ma intreb atunci ... deschid un supermarket online si cum il pozitionez ca sa castig ? Nu vand nimic anume (vand de toate). Nu castig decat prin pozitionare.

Niciun comentariu: